Tentativă de omor! Încadrarea şoferului teribilist care a provocat accident!

Vineri seară, o patrulă de poliție a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism marca BMW. Conducătorul auto a mimat că oprește după care și-a continuat în viteză deplasarea pe străduțele din cartier.

Cu toate că motoarele „autospecialelor” noastre au capacitatea cilindrică de 1.0l sau 1.2l și de cele mai multe ori nu pot concura cu cele ale fugarilor, perseverența colegilor a dat rezultate.” au scris pe facebook cei de la Sindicatul Europol.

La scurt timp de la urmărire, după ce a trecut de mai multe intersecții fără sa se asigure, fugarul a intrat în plin într-un alt autoturism care circula regulamentar.

Rezultatul: atât fugarul de 31 ani, pasagera din dreapta de 44 ani cât și bărbatul de 47 ani care conducea regulamentar au fost răniți si au ajuns la spital.

Motivul: șoferul fugar conducea băut iar în urma testării s-a constatat că avea o concentrație alcoolică de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Deznodământul: procurorul nu a încadrat fapta ca fiind o simplă „vătămare din culpă” ci a apreciat că șoferul băut a conștientizat că urmare a intenției lui de a se sustrage, circulând cu viteză mare, putea să omoare pe cineva și i-a încadrat fapta ca fiind „tentativă de omor” și s-a dispus reținerea sa pentru 24 de ore.

Foto: Galia Tiuntiuc