USR a început atacul cu artileria grea către PLUS. Urmează un spectacol incendiar!

Tot vorbim despre problemele din USR şi PLUS şi uite că primul pas a şi fost făcut, prima torpilă a ieşit pe ţeavă. Nouă achiziţie USR, Simona Andronic, că tot vorbim de partidul onest care nu racolează membrii altor partide, a scris despre nebunia din PLUS, una despre care mi-au spus de multe ori şi alţi membri. Nebunia puterii, a sentimentului puternic de şef peste toţi şi a atacurilor interne pentru a putea deveni un partid cu membri ascultători.

În textul redactat de Simona, preşedintele Ichim e acuzat de atacuri împotriva unui membru PLUS ce nu se supune găştii partidului şi anume, av. Luncanu Clara (pe care şi autorul articolului o cunoaşte şi despre care poate spune doar lucruri de bine). Pentru că lângă LuciDinBrăila a apărut în ultimul timp doar Cristian Ghingheş, ”analiştii politici locali” vorbesc despre un eşec de a-l împlânta ca viceprimar pe tânărul Cristian şi astfel se încearcă a i se face loc în funcţia de preşedinte al PLUS pentru ca lucrurile să se aşeze cumva. Atacul media vine din postura de membru USR şi n-a venit din postura de membru PLUS ceea ce denotă faptul că Simona a fost integrată într-un plan malefic de anihilare a fostului ei partid. Pot presupune personal că urmează un război al găştilor formate în USR şi PLUS, moment în care va începe circul politic local şi totul va fi imprevizibil. După ce a făcut praf PNL-ul, LuciDinBrăila pare că va distruge şi PLUS-ul, în caz că nu va avea opoziţia fermă a lui Ghingheş.

E foarte clar că în PLUS au existat probleme, am bănuit asta încă de când Dorin Chirilescu a încercat să construiască acolo dar n-a fost lăsat, dar mă repet, de neînţeles de ce doar acum Simona, la braţ cu LuciDinBrăila, iese la atac. Apropo, Alianţa mai funcţionează sau a existat până pe 27 septembrie 2020? Nu prea mai simt miros de Alianţă, ci mai degrabă de praf de puşcă.

Să citim textul integral postat de Simona Andronic pe facebook în această seară:

Scrisoare deschisa catre cetatenii de buna credinta din Bacau
Cand a aparut +PLUS, multi si-au pus speranta ca va fi un partid format din oameni NOI, unde cei competenti, de valoare, integri o sa isi aiba locul.
DAR…NU! NU A FOST ASA!
La Bacau, acest proiect politic entuziast a fost efectiv confiscat.
Ca sa trecem direct la subiect, haideti sa dezvaluim CINE ESTE CRISTIAN ICHIM, presedinte al Biroului Judetean +PLUS Bacau.
Aveti mai jos (in fotografii) documente publice:

cele 3 variante de CV ale lui Cristian Ichim, care in ultimul an si-a actualizat informatiile in functie de scopul urmarit. Cititi cu atentie cata experienta ptofesionala are si unde, plus studiile (durata lor mai ales).

declaratiile de avere diferite (documentele sunt publice ca si candidat la alegerile locale si parlamentare)

programul politic redactat la modul general si fara nici un element concret pentru orasul Bacau.

Nu voi publica aici chiar toate informatiile publice despre variantele declaratiile de avere, programele politice depuse in forumurile interne ale PLUS, va aducem insa la cunostinta doar cateva aspecte care sa justifice faptul ca aceasta persoana nu are calitatile si competentele necesare pentru a ocupa pozitii in administratia locala a orasului Bacau.

Partidul a fost confiscat si a fost inchis pentru oamenii integri pentru ca presedintele PLUS Bacau, Cristian Ichim, s-a concentrat pe eliminarea oamenilor incomozi pentru el si gruparea de oportunisti care il sustin cu frenezie si care nu au nimic de-a face cu interesul cetateanului.
O mare parte dintre membrii idealisti, cinstiti si corecti care au aderat in primele luni dupa infiintarea PLUS, fie au plecat dezamagiti, fie nu mai vor sa auda de politica sau de partidul din care au facut parte.
PLUS Bacau este acum perceput de catre cei care au crezut in acest proiect politic ca avand aceleasi metehne, sau chiar mai rau, ca vechile formatiuni politice compromise, desi acest partid ar fi trebuit sa fie o alternativa sanatoasa la clasa politica veche si corupta.

Singura idealista care a rezistat si a ramas, hotarata si demna, a luptat si lupta inca cu inversunare sa apere principiile democratiei, valorile PLUS, este Av. Clara Luncanu.

Membra a Biroului Judetean PLUS Bacau, Clara Luncanu a fost in ultimele zece luni tinta unor atacuri sustinute si consecutive, dirijate de Cristian Ichim cu scopul de a fi eliminata, ea fiind mereu incomoda, ne-obedienta, vocala si refuzand categoric sa fie complice la jocurile politice murdare care nu au nici o legatura cu principiile PLUS si cu interesul OAMENILOR DIN BACAU.

Eu, ca cetatean al acestui oras, FOST membru PLUS, alaturi de mai multi membri idealisti, am fost alaturi de Clara Luncanu in aceasta lupta a ei de a demasca demagogia din PLUS Bacau si pe oportunistii condusi de Cristian Ichim.
Clara Luncanu a semnalat in numeroase randuri mai multe nereguli la forurile statutare centrale ale PLUS si asteapta sprijinul si interventia celor de la Bucuresti astfel ca, deocamdata, domnia sa nu le poate face publice.

In acelasi timp, noi, ca fosti colegi de partid ai Doamnei Clara Luncanu, avocat cu o foarte buna reputatie in Bacau, tragem un semnal de alarma si vrem sa va atentionam ca PLUS Bacau este in acest moment doar o grupare de persoane manate de interese personale, care manipuleaza si dezinformeaza atat membrii PLUS cat si alegatorii, cetatenii de rand.

Ne dorim ca factorii de decizie din conducerea PLUS la nivel national sa ia masuri ferme, categorice si sa puna capat abuzurilor, manipularii si comportamentului nedemocratic si despotic manifestat de Cristian Ichim.
Nu pot tolera ca in administratia locala sa fie persoane care nu urmaresc decat interese personale!
Nu mai pot sa tac…asta e….