Patriarhul Daniel: ”Statul nu s-a consultat cu Biserica”. Preafericitul e foc şi pară!

”Interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română.” spune Patriarhul Daniel.

”Boss-Level-16” cum îmi place mie să-i spun ăstuia, nu se pricepe la medicină şi mai cu seamă la natura răspândirii pandemiei, aşa că, ar fi de bun simţ să n-o scalde pe-asta cu ”discriminatorie” căci Biserica Română chiar a dat dovadă în ultimii ani de nenumărate gesturi discriminatorii. Morţii ăia lăsaţi de izbelişte pentru că n-au plătit dările către biserică, nu-i tot o chestie discriminatorie taică? Când Biserica Ortodoxă Română spune că-i păcat să calci pragul unei biserici catolice, nu-i discriminare?

Ştim că Biserica Ortodoxă se pricepe la afaceri, prosperând an de an în domenii precum restaurantele, saloanele de spa, terenuri viticole sau chiar imobiliare, dar zău că nu ştiam cât de pricepută-i biserica la teoria bolilor infecţioase.

Apoi chestia cu Statul care nu s-a consultat cu Biserica Ortodoxă? Băi băiatule, de când trebuie Statul să se consulte cu Biserica Ortodoxă? De ce nu s-ar consulta Statul cu mine şi cu vecinii mei de la etajele superioare? O fi de la valoarea aurului în hainele purtate? Biserica Ortodoxă nu se poate obişnui cu normalitatea de a respecta nişte legi ale Statului român şi îşi închipuie că mai trăim vremurile când îşi făcea de cap în domniile nefericite din Ţările Româneşti.

Barosane, Biserica funcţionează după legile interne şi trebuie să respecte legile externe aşa cum cetăţenii au dreptul să creadă şi-ntr-un prun, pentru că de-asta nu vă e pe plac discriminarea de care vorbiţi. Şi pe deasupra, Statul ăsta format din politicieni corupţi în mare parte nu mai dă doi bani pe aberaţiile voastre.

Când un popă stabileşte taxa de înmormântare 1.000 lei, se consultă cu careva sau doar impune taxa? În materie de medicină, ar fi culmea ca Statul român să se ”consulte” cu Biserica Ortodoxă. Patriarhul Daniel nu cheamă pe nimeni la consultări, însă vrea să fie chemat. Că aşa-i stă bine unui basosan.