Salariaţii D.G.A.S.P.C. Bacău nu-s prioritatea guvernului PNL. Ăştia pot munci fără salarii!

Guvernul PNL s-a ocupat de inaugurarea unor spitale modulare nefuncţionale nici acum după 6 luni, de menţinerea pensiilor speciale, de celebra ”dublare” cu 20% a alocaţiilor pentru copii şi de scandalurile media în care PSD e răul maxim al acestei ţări. Băi, o fi aşa nu neg. Dar dacă-i aşa, tu, mare partid intrat la guvernare de aproape un an, n-ai reuşit să rezolvi nimic? Adică te-ai ocupat doar de alegerile locale unde ai virat sute de milioane de euro partidelor înfometate de ciolan şi n-ai găsit bani pentru nevoile absolut normale ale românilor ce muncesc?

Salariile primarilor s-au plătit? Da! Deputaţii şi senatorii şi-au încasat salariul? Da! Cei de la D.G.A.S.P.C au cumva râie? Sau poate că n-au pupat dosul Alianţei pentru ciolan formate la Bacău şi prefectul Ailenei nu poate călca acceleraţia în sensul ăsta. Problema acestor oameni e salariul. Adică traiul de mâine. De câteva luni s-a semnalat problema şi Sorin Braşoveanu, preşedintele Consiliului Judeţean a făcut eforturi să rezolve problema, însă Guvernul României e preocupată de treburile ce au ca subiect comun, PSD-ul.

La Bacău, problema e gravă şi angajaţii ameninţă ( din nou ) cu greva.

Dragi colegi și membri ai Sindicatului Salariații din Asistenta Sociala din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău, vă informez cu privire la situația plății salariilor de luna aceasta:

În urma discuțiilor pe care le-am avut în aceste zile la sediul Consiliului Județean Bacău, domnul Presedinte Sorin Brașoveanu, mi-a transmis faptul că, până la momentul actual, nu au fost virați banii necesari plății salariilor de către Guvernul României, deși s-a semnalat acest aspect în repetate rânduri, în vederea evitării unei situații neplăcute create de întârzierea acordării acestor drepturi bănești.

Cu această ocazie, domnul Președinte mi-a înaintat o parte din corespondența inițiată atât cu organismul guvernamental cât și cu Prefectura Județului Bacău. Totodată, Dnul Președinte Sorin Brașoveanu ne-a asigurat că va continua demersurile pentru reglementarea situației și revenirea la normal în cel mai scurt timp posibil.

Menționăm faptul că în cazul în care situația salarizării nu se va rezolva vom fi nevoiți să adoptăm măsuri radicale, prin proteste manifestate conform Legii nr. 62/2011.

Vă punem la dispoziție consultarea înscrisurilor ce fac dovada demersurilor făcute de către Președintele Consiliului Județean Bacău – dl. Sorin Brașoveanu.” a scris pe facebook Președintele de Sindicat, Laurențiu Isvoranu