LuciDinBrăila veghează asupra oraşului. Să ştiţi că nu ne-a uitat!

Cei mai mulţi băcăuani n-au înţeles încă faptul că LuciDinBrăila nu-i pe fotoliu. Pe ăla de primar zic. E doar pe ăla de la sediul USR şi ne ”coace” surprize mari. Ne povesteşte asta, Cristian Ghingheş, viceprimarul ”ales” la localele din 27 septembrie. Cică au primit foarte multe mesaje legate de activitatea de primar în care n-a intrat încă. Probabil că membrii USR îi trimit cele mai multe mesaje, nu legate de Bacău ci de cele legate de posturile călduţe pe care s-ar putea balansa.

LuciDinBrăila face audit, dă cu spray de muşte peste instituţiile unde s-ampuţit treaba şi pune în loc….maeştrii userişti care i-au cărat pliantele-n campanie. Toţi au sperat să intre în graţiile viitorului primar şi să poată accesa nişte posturi prin administraţia locală.

Până să deschidă uşa Primăriei, LuciDinBrăila calibrează şinele de tren, ăla urban, ia cotele Bistriţei pe timp de vreme ploioasă în proiectul parcărilor plutitoare şi mai caută şapte sporturi băcăuane inexistente pentru a întregi calupul de zece promis copiilor băcăuani. Să ştiţi că nu stă deloc degeaba, ba chiar nopţile s-au transformat în zile şi aşa va fi timp de patru ani de acum încolo. Deocamdată, blochează pe facebook băcăuanii care-l critică şi păstrează tradiţia primarilor în acest sens. Că pagina unui primar trebuie să conţină doar ode şi aplauze virtuale, de asta ocupându-se echipa tehnică a USR.

Despre luptele crâncene din Alianţă nu spune nimic. Despre ele auzim noi pe la colţuri. LuciDinBrăila va analiza cine i-a fost mai fidel, cine i-a spus doar de bine şi cine nu l-a contrazis vreodată, formându-şi astfel cea mai competitivă echipă administrativă din câte a avut Bacăul. Gumesc, desigur. Realmente, acum se împarte puterea în partidele ce au prins purici la localele din această toamnă, se negociază, se fac promisiuni, se vânează scaune calde pentru următorii patru ani. Nu e nicio linişte în USR şi asta se vede.

Să nu vă închipuiţi că-l veţi mai vedea pe LuciDinBrăila pe trotuarele neasfaltate, imitând o împiedicare dureroasă de incompetenţa fostei administraţii, ştergând cu batista lacrimile băcăuanilor aflaţi în suferinţă şi în posesia unui vot la alegeri. Nicidecum. Dacă îl va ţine pe Necula lângă el, sunt şanse mari să înveţe administraţie în minim 3 ani şi jumătate, apoi vin celelalte alegeri şi ne va explica la fel: ”Cel mai bun mandat al unui primar e al doilea”. În primul am făcut rahatul praştie.

E linişte pe pagina de facebook a lui LuciDinBrăila pentru că…. se fac cărţile. Şi sunt doar aşi de pică.