Cum te faci frate cu dracul să treci puntea (politică)

De la eşecul Alianţei în direcţia Consiliului Judeţean până la puterea PSD-ului în proiectele puse pe masă n-a fost decât un pas, unul care culminează cu nevoia unui singur vot din partea altui consilier judeţean în afara celor din PSD. Cum o alianţă e inevitabilă în acest caz, Alianţa n-o să conteze (şi nici n-a sperat asta) la nivel de judeţ.

Dacă vorbim de aceeaşi Alianţă, nici la Consiliul Local nu le va fi uşor şi negocierile sunt în toi. Alianţa de trei partide va trebui să devină o altă Alianţă de 4 partide pentru o majoritate. Aşadar, se vor împăca la aceeaşi masă toţi politicienii care s-au atacat înainte de campania electorală şi în timpul ei. Când vine vorba de funcţii, cu toţii sunt dispuşi să susţină partea hulită a politicii locale, uitând că celălalt ”n-a făcut”, ”nu se pricepe” sau ”nu e potrivit ”.

Nu-i aşa că-i frumoasă politica atunci când la capătul celălalt vezi funcţii, bani şi putere? Dacă tot se constituie într-o Alianţă 80% din partidele locale, de ce naiba s-au ”luptat” în campania electorală şi n-au mers pe-o mână? Din cauza funcţiilor, a puterii puse în joc. Dacă USR-PLUS ar fi putut câştiga localele cu 50%, PNL-ul rămânea oaia neagră. Dacă PNL-USR-PLUS ar fi câştigat localele cu 50%, PMP, ALDE, PER sau independentul Chirilescu erau nişte gunoaie, mai cu seamă neica nimeni în politica locală. În cazul ăsta, oricare dintre ei pot fi o a patra roată la căruţă. Deci, faină politică, nu?

A, era să uit. Asta e făcută pe banii noştri nu ai lor.