În campania asta n-am vorbit despre OAMENI!

Au fost candidaţi care care s-au detaşat de ură şi de intrigă, candidaţi care nu s-au desprins de sufletul mare pe care l-au avut dintotdeauna. N-am vorbit despre asta şi cred că e musai nevoie.

Cu siguranţă ştiţi cazul Alesiei, fetiţă care are nevoie de o injecţie foarte scumpă. Cu siguranţă mulţi au donat şi cunoaşteţi cazul. Câţiva prieteni minunaţi au organizat un târg de caritate în parcul Cancicov şi au făcut apel la candidaţii pentru alegerile locale, poate-poate sensibilizează pe cineva. Cine credeţi că a fost singurul OM care a răspuns? Sergiu Sechelariu a dorit să ajute cu o sumă importantă şi am aflat despre acest lucru. L-am întrebat dacă pot scrie despre acest lucru, dacă pot să filmez acel moment. Răspunsul? ”Nici să nu te gândeşti! Ajut din postura de OM şi nu vreau să câştig imagine dintr-un astfel de gest”. Şi nici acum nu a fost de acord să povestesc dar prefer să-l supăr şi să ştiţi lucrul ăsta.

După ce l-am tăvălit aproape trei ani spre bucuria enormă a useriştilor, Cosmin Necula mi-a arătat latura umană a primarului atât de hulit. A aflat despre necazul unei persoane ce luptă cu o boală necruţătoare şi a dorit să ajute cu o sumă importantă, exprimându-şi deasemenea dorinţa de nu face public acest lucru. ”Vreau să ajut cu inima şi nu-mi doresc publicitate pe seama unui asemenea caz. Nu pot să stau deoparte când aflu despre asemenea necazuri. Te rog să nu faci public acest gest.”. Dar l-am făcut. Pentru că mi-am adus aminte de OAMENII din campania asta şi au fost atât de puţini. Când Palăr şi LuciDinBrăila aruncau venin în postările zilnice, când jigneau mai mult decât promiteau, câţiva OAMENI au întins o mână persoanelor aflate în dificultate.

Un băcăuan avea nevoie de bani pentru două operaţii, bani care depăşeau bugetul total al familiei pe o lună întreagă. A aflat despre asta Dorin Chirilescu şi într-o zi de campanie, una în care candidatul independent muncise mult pe teren, în discuţiile cu băcăuanii, a vrut să-l întâlnească pe cel care se afla în impas. Nu vă spun decât că băcăuanul s-a operat cu ajutorul lui Dorin. N-a vrut deasemenea să povestesc despre asta, deşi îi sugerasem la un moment dat că poate câştiga ceva imagine bună pentru campanie. ”Muncesc eu pentru imaginea mea şi e deajuns. Cu drag am ajutat dar fără să vreau a face public acest lucru”.

Ceilalţi s-au bălăcărit în continuu pe facebook, au injectat bani către bulele de promovare şi au tremurat pentru ciolan. Îşi doreau prea mult funcţia politică şi n-au reuşit să mai rămână oameni. Sunt lucruri frumoase pe care le-am văzut în campanie şi n-o să uit oamenii care şi-au ajutat semenii aflaţi în dificultate. Mai cu seamă n-am să uit că nu au vrut să profite de asemenea gesturi!