Care e diferenţa dintre Benea şi LuciDinBrăila? Niciuna.

Chiar aşa, aţi observat ceva similar la partidele astea două, PSD şi USR? Că tot blamau cei din USR ieşirile lui Benea şi prezenţa lui la toate evenimentele, Braşoveanu şi Lucian Sova nefiind prezenţi sau fiind doar de decor.

”Ce caută senatorul/europarlamentarul Dragoş Benea să vorbească în conferinţele de presă ale PSD?” auzeam des. Măcar la PSD, preşedintelele partidului îngâna două silabe (text pregătit de Benea) pe la conferinţele astea, Braşoveanu asemenea. Erau cumva lăsaţi să apară şi ei, ba mai erau şi lăsaţi să vorbească. Cum s-a întâmplat la USR în ăştia doi ani? Fix la fel. De-asta se tot menţionează o altfel de politică. Se referă la actorii politici nu şi la practici.

LuciDinBrăila a vorbit în toate conferinţele de presă, el centra şi el lovea cu capul, fără ca preşedintele partidului să apară măcar. Sau dacă apărea, se chinuiau să-l centreze în cadru. Doar pe vremea doctorului Hriban în fruntea municipalei am văzut ceva murmureli zdravene, interimarul Cernic şi actualul Lazăr n-au avut niciodată de spus ceva mai sus de şeful venit de la Camera Deputaţilor.

Păi bine băi băieţi, dacă asta-i deputat, dacă USR a avut preşedinte, interimar şi iar preşedinte, cine trebuia să dezvăluie informaţiile în spaţiul media? N-a procedat ăsta ca Benea pe care-l blama? Tovarăşul Benea şi LuciDinBrăila conduc partidele în acelaşi mod, vizibil de la o poştă prin conferinţele de presă acaparate de europarlamentar şi deputat. N-are nimeni ceva zdravăn în pantaloni să fluiere în faţa celor doi.

Când am vrut o informaţie de la partid, am contactat preşedintele municipalei care….m-a trimis la LuciDinBrăila. Păi care-i rolul preşedintelui în partidele astea băi băieţi? Acum, sincer. Luci merge la Primărie dar o să vedem conferinţe de presă ale USR tot cu el în prim plan, că paiaţele n-au voie. Sunteţi o echipă, construiţi împreună, supuneţi la vot toate ideile, dar de ştiut, doar Luci ştie să vorbească. Mă tem că ani buni de acum încolo, indiferent cine va fi plantat preşedinte la USR, va fi o palidă umbră a partidului, aşa cum şi la PSD a fost mereu de când Benea conduce cu mână de fier organizaţia.

Concluzia? Chiar sunteţi la fel din orice unghi vă privesc. Măi Luci, lasă-l şi pe Lazăr să mai spună câte ceva prin conferinţele astea, nu de alta, dar uităm cine-i preşedinte de partid şi ne aducem aminte la următoarele alegeri interne.

Tot LuciDinBrăila îl blama pe Necula cum că bloca toţi băcăuanii care-l contraziceau pe pagina de facebook. Ei bine, ce să vezi, a ajuns primar şi deja a început acelaşi proces. De-asta zic, tare-mi pare că sunteţi la fel ca ăilalţi.