USR a luat doar municipiul Bacău cu ajutorul blatului. Nu au câştigat nimic, nicăieri în tot judeţul.

USR Bacău are vreo 70 de membri prin municipiul Bacău şi vreo 150 în tot judeţul, deci, mare partid. Probabil doar clasele de grădiniţă din privat îi depăşesc uşor. În fine, mare partid, noroc de câţiva oameni ce merită tot respectul, restul, fluierători, lipitori de afişe, postaci sau însoţitori de stradă.

În judeţ nu au promis nimic pentru că nici nu cunosc meleagurile mai departe de comuna Măgura şi Buhoci. Deşi am tot văzut voci puternice (pe facebook) care păreau foarte siguri pe ei că-i bat pe cei de la PSD, s-au înmuiat la jumătate de oră de la începerea numărării voturilor şi nu-i mai vedem pe facebook. Nu ar fi putut să învingă armata pesedistă din judeţ, cea care are câteva zeci de mii de membri şi un mecanism bine pus la punct, cu câteva postări ce atacau contracandidatul. USR-ul nu va avea niciodată putere în judeţ, dealtfel n-au contat ăştia nici prin celelalte oraşe ale judeţului, acolo unde PSD, PNL sau PMP i-au făcut zob.

Conştienţi că-s praful de pe tobă după ce au fost într-o continuă prăbuşire din vremea europarlamentarelor şi până astăzi, USR a găsit soluţia magică de a găsi un fraier, să-l înhame la căruţă. PNL Bacău, marele partid băcăuan condus de cel mai neperformant lider, Ionel Palăr, a pus botul în ceaşca de lapte întinsă de USR-PLUS. Uitam, nici PLUS n-a zgârmat judeţul pe undeva. Au fost cumva toba de eşapament a useriştilor, amintind aici de umilirea în continuu a liderului Cristian Ichim care nu mai are nicio importanţă în Alianţă.

Palăr, isteric să preia Consiliul Judeţean, a donat practic partidul ăstora de la USR. Zeci de membri marcanţi ai PNL au fost ”măcelariţi”, puşi pe liste doar de formă, existând şi la această oră un foc mocnit care nu m-ar mira să aducă şi ceva probleme. Băbăieti, PNL a dispărut total în 27 septembrie 2020 şi trebuie să notaţi asta. Aşa e când ai vrabia în mână şi o vrei pe-aia de pe gard.

Dacă USR nu vă păcălea cu blatul, dispăreau ei în 6 luni, aşa, v-au luat tot şi v-au lăsat în curul gol, încât Ivancea şi prietenii sărbătoresc şi la ora asta prostia PNL-ului. Apropo, oare Palăr a desfăcut şampania lui sau a băut din sticla colegului ”LuciDinBrăila”?

Să vezi de-acum încolo cum se vor simţi ai nimănui peneliştii şi se vor răzvrăti chiar de la aceste alegeri parlamentare ce se vor desfăşura în decembrie. Pentru că PNL-ul nu mai are nimic de pierdut, se vor devora în interiorul Alianţei, începând cu bănuiala mea că Cernic şi Ghingheş vor dori un loc cald la un etaj mai sus, chiar în Parlament. Dar vom vedea cât de mult iubesc băieţii aştia Bacăul, motiv pentru care băcăuanii i-au votat. S-au dus la fundul sacului oameni ca Petrică Mihăilă, Daniel Miclăuş, Bogdan Creţu, Ciprian Piştea sau Raluca Năstase, doar pentru că Palăr a renunţat la PNL în speranţa că pune mâna pe judeţ. E păcat de oamenii ăştia care chiar se pricep şi au menţinut filiala PNL pe linia de plutire.

De cealaltă parte, USR-PLUS n-are nimic câştigat în judeţ, nicio primărie nu e câştigată de vreun membru userist şi PNL/PSD au rămas la butoane. Rămâne LuciDinBrăila în municipiul care a acceptat blatul dintre cele trei partide, blat dorit la extremă de noul primar.