Final de stagiune 2020 la locale. ”LuciDinBrăila” câştigă Primăria Bacău!

A fost o campanie cu de toate, a fost o luptă dură între taberele de susţinători ce s-au format în jurul candidaţilor şi până la urmă…a fost o normalitate. Aşa a fost mereu. Contre, atacuri, jigniri, dulcegării şi alte alea, până la momentul final 27 septembrie când, s-a strigat stop joc şi a fost desemnat câştigătorul. Nici ”Luci” n-a mai sperat să câştige în momentul în care a ieşit în stradă cerând ieşirea la vot.

Lucian Stanciu Viziteu, deputatul, ”LuciDinBrăila” sau ”Cel cu plutitoarele” aşa cum îl mai alintă băcăuanii, a câştigat Primăria Bacău pentru următorii 4 ani. Nu mai punem la socoteală că în echipa lui au fost 5 membri care au tras de-au rupt şi restul ”lipitori de afişe” că asta nici nu mai contează.

Marea dezamăgire vine de la candidatul Pro România, Cosmin Necula, primarul care a gospodărit Bacăul timp de 4 ani. El nu a reuşit decât un loc 3 spre surprinderea multor băcăuani. O periadă cu de toate pentru Cosmin Necula în fruntea primăriei şi un final în care votul politic şi-a pus amprenta.

Urmează la butoane PNL-USR-PLUS, montarea oamenilor cu cele mai multe plecăciuni pe posturi importante, aşa cum dealtfel au făcut şi celelalte partide, urmează înfiriparea ideii de gospodar nemaipomenit în următoarea perioadă, cu reduceri de taxe de la 1 ianuarie 2021 (lucrul ăsta îl vom urmări cu mare interes) şi reglarea şinelor de tren pentru a putea pune în funcţiune ”Mocăniţa”. Băcăuanii de rând au aceleaşi preocupări, acelaşi job şi aceleaşi necazuri. Să nu îşi închipuie careva că i se asfaltează mâine strada pentru că nu mai e Necula acolo. Nu! Ai nevoie de bani pentru mocăniţe, parcări plutitoare şi alte SF-uri de campanie, asfaltări şi alte probleme ridicate la fileu de ”LuciDinBrăila”.

Bani nu sunt în buget şi săptămâna viitoare va ieşi noul primar fix cu problema asta. Prima declaraţie a lui va conţine ”Am găsit bugetul gol. Deja avem o grea moştenire” pentru că e deja tradiţie. Singurii oameni în care îmi pun bază sunt Ana Groza şi Cernic Sebastian, restul, doar pioni montaţi pentru a ridica mâna aşa cum va dicta şeful. De făcut ceva? Tot nimic, să nu vă umeziţi gândurile cumva. Nimic pentru că nu ai viziune şi nu ai bani de SF-uri. Asta e clar încă de mâine.

Proiectele începute de Necula? Păi să vedeţi că ba nu-s bune, ba n-au studii făcute corect, ba n-au avize, ba nu-s prioritare. Urmează o perioadă foarte interesantă a noii administraţii pe care Urban Bacău o va specula din toate unghiurile.

A fost o perioadă lejeră, una în care n-am prea avut de făcut opoziţie, Alianţa oferindu-mi şi mie şansa de a mă lansa la apă (nu pe traseul parcărilor plutitoare să nu încurc).

Ce va fi interesant e faptul că nu vor avea majoritate în CL dacă nu mai pupă şi alte dosuri în afară de cel pupat deja lui Palăr. Şi dacă n-ai majoritate, bucuria lui ”LuciDinBrăila”. Va avea o scuză. Că el ar lansa programele din campanie dar nu se votează în CL. Şi va fi balamuc. Acelaşi balamuc, pardon.

Urban Bacău a deschis şampania în acelaşi timp cu Alianţa. Vom avea subiecte tăticule. Şi încă cum!
Să ne apucăm de treabă zic şi vă doresc baftă! ”Piţi” a murit, trăiască ”LuciDinBrăila”!