Cine a alergat cel mai mult în campania asta electorală?

O campanie făcută în cel mai simplu mod şi mesaje cât se poate de populare pentru băcăuanii ce s-au cam săturat de politicienii cu proiecte SF. Sute de kilometri la pas în zile călduroase, când ceilalţi stăteau la umbră şi bucuria de a fi atât de bine primit în stradă. Nu a dorit o campanie pompoasă deşi ar fi avut forţa financiară necesară şi i-am sugerat pe alocuri să coloreze mai frumos mesajele video.

”Vreau să fiu eu însumi şi să mă comport ca omul Sechelariu. Vreau să vorbesc liber, să mă simt bine în preajma băcăuanilor care mă susţin într-un număr aşa de mare. Micile lor probleme sunt marile mele provocări şi vă rog din suflet să mă puneţi la treabă pentru că ştiu şi pot s-o fac mai bine ca oricine. Ai venit şi mi-ai bătut la uşă. Ţi-am deschis cu drag şi te-am primit cu aceeaşi căldură cu care îi primesc pe toţi băcăuanii. Lăsaţi-mă să fiu eu în pielea mea şi să nu mă chinui a părea cine ştie ce fandosit. Îi las pe alţii să se fardeze cu politica, încercând să pară ceea ce nu sunt.” mi-a spus astăzi Sergiu Sechelariu.

L-am întrebat cum se simte în poziţia de lider a cursei electorale din ultimele 2 săptămâni. ”Ma simt foarte bine chiar dacă mai am de făcut kilometri buni la pas, printre băcăuani, ascultându-le ofurile şi încercând să le propun soluţii. Soluţii există întotdeauna şi omul Sergiu Sechelariu le are mereu la el.” a spus la finalul discuţiei.

De departe a alergat cel mai mult în campania asta şi a vorbit cu cei mai mulţi dintre băcăuani, lucru de invidiat la candidatul ce nu se da bătut nici la vârsta asta. Energia oamenilor din staful de campanie e incredibilă, pare să-ţi încarce bateriile în timp record.

Mă aflu în situaţia în care toţi prietenii sunt convinşi de candidatul independent Sergiu Sechelariu pentru că doar asta aud în jurul meu. Şi sunt întrebat despre multe lucruri, apreciat că îl susţin şi îi dau o mână de ajutor celui care pare cel mai credibil dintre toţi.

”Nimeni dintre candidaţii pentru locale n-a coborât în mocirla cartierelor ce nu-şi doresc decât rezolvarea problemelor simple. Cu ele trebuie să înceapă o administraţie bună. Cu lucrurile mărunte spuse de oamenii simpli, lui Sergiu Sechelariu în clipurile video pe care le urmaresc” îmi spune azi un prieten drag.

Cel mai frumos lucru e să aud userişti convinşi de sinceritatea lui Sergiu şi voi vorbi cu dovezi cândva, doar-doar vor crede şi talibanii userişti. Să-ţi spună câţiva membri USR că în fapt, Sergiu Sechelariu e singurul care le prezintă încredere, e ceva ce nu mai necesită explicaţii ideologice. Să-ţi spună aceiaşi membri că Sechelariu le-a vorbit ”oamenilor” şi Viziteu ”electoratului”, iarăşi spune ceva despre campania de suflet făcută de numărul 10 pe buletinul de vot.

Mai sunt şase zile şi lucrurile s-au aşezat, alianţa dorind cu siguranţă ca mâine să fie ziua votului, simţind că pierd zilnic electorat în defavoarea lui Sergiu. Electoratul userist a aşteptat cu sufletul la gură programul electoral al Alianţei şi s-au lămurit schimbând barca în număr mare. Să vii de la 21% la europarlamentare şi având un PNL ce era la 26% şi să te chinui să prinzi 16-18 procente împreună, înseamnă dezastrul Alianţei fix a doua zi după rezultatele anunţate la Locale.

Sergiu nu reduce taxele cu 100% dacă n-ai apă, asfalt şi parcare precum încearcă disperaţi să mintă cei din Alianţă. El promite că ne apucăm de treabă! Nu promite trenuri urbane ci un transport public cât mai modern. Nu promite parcări plutitoare ci soluţii pentru cele terestre.

6, vine Seche!