Dorin Chirilescu șochează din nou!

În timp ce campania merge înainte cu atacuri la persoană, schimburi de replici dure și lovituri sub centură din partea principalilor reprezentanți ai partidelor politice, candidatul independent Dorin Chirilescu continuă să șocheze și să demonstreze un mod total diferit de a scoate în evidență problemele orașului, unul curajos și inabordabil pentru majoritatea.

Dacă la conferința precedentă, Dorin vorbea despre dărâmarea garajelor pentru a face locuri de parcare pentru toți băcăuanii, subiect care a fost pe buzele tuturor timp de o săptămână, iată că de această dată INDEPENDENTUL a decis să organizeze o conferință de presă ca la carte, în interior, prezentând materiale video în premieră utilizând proiector și tehnologie de ultimă oră, în cel mai profi mod posibil.
După un drum de 12 ore până la Cluj și înapoi într-o singură zi, s-a intors cu imagini video, un mini interviu cu cetățenii clujeni din zona parkingului din Primăverii 20, și o simulare digitală a parkingului din Mogoșoaia, pe care a obținut-o chiar de la inspectorii de specialitate din primăria Cluj-Napoca.

Ce mi-a plăcut e că prin insistența lui Chirilescu de a discuta cu oficialitățile clujene, ne-a plasat pe locul trei în topul primelor orașe care s-au interesat deja de acest proiect cu ecou național, după Sibiu și Galați.
Deci se poate și pe pozitiv, nu doar cu mochete, bidoane sau alte minunății.

Chiar dacă a vorbit mai mult decât o fac majoritatea celor care organizează asemenea evenimente, Chirilescu a atins subiecte de maxim interes, de la începutul școlii și problemele cu care se confruntă cadrele didactice și părinții în utilizarea camerelor web și programelor de conferință, până la ce a făcut la Cluj și ce discuții a purtat cu funcționarii primăriei de acolo, sau la problema THERMOENERGY și cum se scurg an de an banii din buzunarele băcăuanilor pe pierderi despre care din nou, niciun alt candidat nu vorbește, să nu cumva să piardă voturi.

L-am urmărit cu atenție și i-am și spus că îl consider printre cei mai profesioniști candidați din această campanie. Chiar cred asta.
Îi admir tăria de caracter și rezistența cu care se luptă cu ditamai partidele cu sigle în spate, bani de campanie, armate de postaci și echipe care manipulează tot ce mișcă prin sondaje de opinie făcute pe genunchi și zvonuri aruncate pe stilul fake news de Bacău.

Bolojan de Bacău i-a zis un amic, și cred că nu a exagerat.
Dorin Chirilescu poate fi primul primar băcăuan independent care să îi pună pe toți la treabă și spun asta pentru că știu că toți îl respectă și chiar îi știu de frică.
Conferința o găsiți pe pagina de facebook și ca să nu o mai lungesc, repet din minte ce a spus Dorin Chirilescu la final:
“Viitorul primar al Bacăului trebuie să fie un om responsabil, curajos și care să nu mintă. Dacă ești candidat și acum, în campanie, nu vorbești de subiectele sensibile, nu vei primarul tuturor băcăuanilor, ci doar al unor grupuri de interese. Nu putem schimba Bacăul fără sacrificiu.”