La ce procent se află Sergiu Sechelariu? La cel care deranjează!

Zarvă mare ieri în cartier. De obicei, se adună seara jumătate de cartier la bârfe. Participanţii, de toate vârstele şi caractere diferite, pentru că adeseori observ contre dure pe anumite subiecte. Dar de ca zarvă? Stând pe balcon şi încercând să respir aer curat, ”actorii” de sub balcon discutau politică sau…un fel de politică de cartier.

Sergiu Sechelariu fusese ieri prin cartier şi discutase cu oamenii despre problemele existente în zonă, acum dezbăteau problema mai pe îndelete, fiind doar ei între ei, alegătorii din 27 septembrie.

Băi Nicule, ăsta (n.r. Sergiu) e de-al nostru. A vorbit să-nţeleagă tot prostu’ bă, aşa ar trebui să vină şi ăilalţi.” începe unul discuţia. ”Băi Gigi, ăsta suferă că ceea ce a construit Doru, frate-su, se năruieste. Chiar nu ştiam dacă să merg la vot dar acuma merg bă, merg şi îl votez pe Sergiu.” continuă celălalt.

Şi pentru că femeile judecă întotdeauna la rece şi nu pot fi uşor păcălite, participantele de sex feminin din grupul de 10 vecini încep ”analiza politică” personală.

Ai văzut vecină? Şi-a dat seama că aici trebuia să existe un parc şi nu un maidan pe care ne jucam noi acum 50 de ani. Sechelariu pune tunurile pe ăştia să-şi facă treaba, eu sunt sigură de asta. Numai să ajungă primar şi de-aia o să-l votez şi eu.” spune ”şefa” grupului ce se adună seară de seară la analize de tot felul.

Cealaltă vecina nu ezită să-i răspundă: ”Păi tot cartierul o să-l voteze şi cred că cei mai mulţi dintre noi, ăştia care nu ne lăfăim în spumele bogaţiei.

Cineva încerca să analizeze campania făcută de Sergiu Sechelariu şi făcuse observaţia pe care o aşteptam demult. N-o face ajutat de clipuri scumpe realizate de firme profesioniste, alea care papă în perioada asta mii de euro. De ce e nevoie de aşa ceva să transmiţi un mesaj? Nu-i mai simplu să vii în cartiere şi să le asculţi ofurile, să gândeşti un plan de acţiune pentru fiecare stradă în parte, ajutat de cetăţeni?

https://www.facebook.com/watch/?v=322602765694497&extid=iZWOWM1a2bmHCfzG

Îmi aduc aminte de succesul lui Doru Sechelariu, cel care a ajuns la sufletul băcăuanilor oarecum în acelaşi mod. Simplu, emotiv, sincer, limbaj la limita celui de cartier şi o ambiţie uriaşă de a readuce Bacăul în top. Sergiu urmează aceiaşi paşi. Nu l-am auzit să spună că va duce Bacăul în Europa. Nu! El vrea să-l menţină aici, trăind frumos şi muncind cu drag la reclădirea lui.

Sondajele comandate îl aruncă pe locul 3 dar nimeni nu le crede. Ce e interesant în campania lui Sergiu e că el se ocupă de imaginea lui, ceilalţi se preocupă de aruncatul cu noroi înspre el. Mai sunt 11 zile şi un sfert de băcăuani sunt hotărâţi să pună ştampila pe buletinul de vot la poziţia 10. În cele 11 zile rămase, Sergiu Sechelariu va depăşi procentul de 30% şi poate scrie istorie (din nou) în Bacău.

Lasă un răspuns