Şcoala ”Ion Luca” nu are fonduri pentru măşti! ”Pisica” e aruncată în curtea Primăriei. Ce spune Primăria.

Dacă până acum ne confruntam la începutul anului şcolar cu banii ceruţi pentru perdele, covoare, hârtie igienică şi alte chestii ciudate, iată că ne aflăm în anul de graţie 2020, unul în care masca şi dezinfectantul e pe buzele tuturor.

Primăria Bacău a anunţat cu surle şi trâmbiţe că a alocat peste 5 milioane lei pentru dotarea şcolilor cu dezinfectant, măşti, plexiglas şi pentru dezinfecţia sălilor de curs, astfel, părinţii respirau uşuraţi că în sfârşit s-a rezolvat problema. Doar că, aşa cum orice pădure are şi uscături şi învăţământul băcăuan are câteva unităţi care ori nu ştiu să gestioneze banul public, ori nu vor. Pe grupul de WhatsApp am fost informaţi ieri că Şcoala Ion Luca n-are fonduri proprii pentru măştile necesare elevilor, asta în contextul în care au primit bani de la administraţia locală. Se menţiona într-un mesaj cum că au primit bani doar pentru dezinfectant.

Captura din grupul de WhatsApp

Am intervenit, întrebând de ce nu au fonduri în momentul în care Cosmin Necula a anunţat alocarea acestora, plus, a rugat părinţii şi conducerile unităţilor de învăţământ să îi sesizeze eventualele deficienţe pentru a căuta soluţii.

Cosmin Necula/facebook
Cosmin Necula/facebook

Răspunsul următor l-a anulat pe primul dat, menţionând că şcoala nu a primit niciun ban de la Primărie, arătândumi-se o listă publicată pe pagina de facebook a lui Necula. Nici măcar nu ştiau că se aflau într-o mare eroare, Şcoala Ion Luca făcând parte din Colegiul Dumitru Mangeron, colegiu căruia i s-au alocat banii necesari. Deci, n-au primit niciun ban deşi spusese că au primit doar pentru dezinfectant?

Între timp, un părinte mai ”grijuliu” îmi atrage atenţia că exagerez şi că ar trebui să îi cumpăr eu măşti gândindu-mă doar la sănătatea copilului meu.

Captura grup WhatsApp
Captura grup WhatsApp

Eu sper să scăpăm cât mai curând de genul ăsta de părinţi pupători de dosuri, ăştia care ling catedrele învăţătorilor şi diriginţilor, ăştia care se ocupă de strângerea de bani pentru flori, cadouri şi mărtişoare în zilele speciale. Chiar nu ne putem reveni din prostie? Cum să fii atât de idiot încât să ştii că Primăria a alocat bani şcolii şi tu să funcţionezi ”româneşte”…”las că merge şi aşa, cumpărăm noi”. Nu şi-a pus nimeni întrebări privind această problemă, nu a ridicat nimeni două degete pentru a adresa o întrebare care să deranjeze cumva conducerea. Tipic românesc, suntem proştii care înghiţim pe nemestecate incompetenţa unor instituţii.

L-am contactat pe Cosmin Necula şi i-am explicat despre lipsa măştilor de la şcoala Ion Luca, întrebându-l dacă această şcoală a primit fonduri, spunându-i în acelaşi timp că mesajele de pe WhatsApp menţionează fonduri doar pentru dezinfectant. Prompt, primarul Necula a afirmat din nou că toate şcolile au primit fonduri pentru absolut toate cele necesare, doar că, gestionarea proastă a acestor bani, au dus probabil la lipsa măştilor. ”E o minciună sfruntată cum că Primăria n-a alocat bani şcolii Ion Luca” a menţionat Cosmin Necula.

Captura WhatsApp/Cosmin Necula

Le-am trimis mesajul părinţilor de pe grupul de WhatsApp. Cei doi ”pupădosuri” n-au reacţionat. Nu ne oprim aici şi aflăm că 140.000 lei au fost alocaţi colegiului şi şcolii. Dacă s-a cumpărat dezinfectant de toţi banii e o problemă, una de incompetenţă. Asta se întâmplă şi pentru că directorii sunt ”înscăunaţi” politic şi zilele trecute au avut loc mai multe numiri noi pe aceste scaune. Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n buzunar, ar spune bătrânii noştri.

Până vom înghiţi minciuna şi vom uita de incompetenţă, băgăm mâna-n buzunar a doua oară şi cumpărăm măşti pentru elevii de la şcoala Ion Luca. Urmează alte liste cumva? Poate că s-au învechit băncile sau perdelele…că apare rapid ”mămica clasei”, cea care are iniţiativa strângerii de fonduri.