27 km de piste pentru biciclete cu fonduri europene. Șase contracte semnate, bani alocați, proiecte în implementare.

Pistele pentru biciclete fac parte din cele 19 proiecte europene în valoare de 57, 8 mil. euro pentru care am semnat deja contractele de finanțare iar acum se află în implementare.

În video veți regăsi marcate cele 6 trasee pentru viitoarele piste de bicicletă care vor traversa Bacăul de la nord la sud și de la est la vest.

Este important de știut faptul că nu vom realiza doar pistele pentru biciclete ci și: reamenajarea trotuarelor și zonelor pietonale, reconfigurarea intersecțiilor și trecerilor de pietoni/bicicliști, construirea de parcaje pentru biciclete alături de montarea de camere de supraveghere, amplasarea de mobilier urban pentru odihnă și deșeuri, amplasarea de elemente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere.

Mai mult, proiectul ,,Traseul tineretului și Sportului” prevede construirea unui pasaj suprateran destinat exclusiv deplasărilor nemotorizate, peste Calea Mărășești, între Parcul Cancicov și str. Th. Aman. Coborârea de pe pasaj, în zona scărilor Cascada (care vor fi și ele modernizate), se va realiza printr-un picior de susținere prevăzut cu lifturi interioare și o rampă exterioară în spirală.

Privim cu optimism către un viitor apropiat în care vom avea un Bacău mai VERDE, cu mai puțină poluare, trafic rutier fluidizat, mai multe spații verzi și pietonale și piste pentru biciclete de-a lungul principalelor artere. Un oraș modern și prietenos cu locuitorii săi.” a scris Cosmin Necula pe pagina de facebook.