Hamburgheri şi Cola, covidut şi rumba. Petrecere câmpenească pe Insula de Agrement?

Agrementul, distracţia şi voia bună, concertele şi iar distracţia. Subiecte comune pentru administraţia care se preocupă de petrecerile câmpeneşti la ceas de seară, cu bani din bugetul local.

Insula de Agrement, ”realizarea” de campanie deşi a fost inaugurată de 5 ori până acum, nu oferă mai mult decât bănci, alei şi apă, nu poate concura nici cu parcurile din Vaslui şi nu a atins ţinta promisă. Deşi s-a iniţiat proiectul cu bani europeni, acesta s-a poticnit din cauza incompetenţei administraţiei şi plătim pentru asta câteva milioane de euro Uniunii Europene.

Dacă încercăm să comparăm cu ceea ce au reuşit cei din Oradea cu bani europeni, privim spre Aquapark Nymphaea, o minunăţie de 7 hectare, cu 15 bazine de înot şi 10 tobogane, funcţionale din prima zi a inaugurării. Ştiu, veţi spune că Oradea nu-i în România, încercând să fiţi ironici. Eu aş spune că acolo nu s-a candidat cu promisiuni pe hârtie şi atât, ăia s-au şi apucat de treabă, au făcut proiecte şi le-au finalizat aşa cum trebuie, încât orădenii simt că trăiesc în Europa.

La noi, Insula de Agrement pare să fie locul ideal pentru petreceri câmpeneşti. Locul ideal pentru a face campanie electorală, chiar dacă Insula nu a fost încă finalizată. N-aţi aflat încă? Administraţia pare că a convocat o şedinţă secretă pe Skype, tocmai pentru votul favorabil în ceea ce priveşte bugetul de 20.000 lei, tinta fiind…NIMENI!

Doar secretarul primăriei, Popovici, pare să ştie cum are de gând să cheltuie aceşti bani, în weekendul ce se vrea transformat într-unul de pomeni electorale. Proiectul nu conţine dată, număr de participanţi şi detalii despre petrecere, ci doar suma. În timpul ăsta, datoriile ThermoEnergy ajung la 2,3 milioane euro. CRAB-ul bubuie şi nimănui nu-i pasă.

Dacă există o dorinţă imensă de a organiza petrecerea, ar trebui ca nişte instituţii să-şi spună părerea, pentru că, nu-i aşa, suntem în plină pandemie şi Bacăul ocupă un loc fruntaş la numărul de infectări. Adunăm jumătate de Bacău la petrecerea din weekend şi depăşim alt record? Ce spune Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă? Ce spune DSP-ul? Ce spune IPJ-ul? Poate că şi Biroul Electoral Municipal ar trebui să privească foarte atent situaţia. Suntem foarte curioşi cum vor vota consilierii locali aceasta ”mită electorală” propusă de administraţia locală şi care vor fi reacţiile societăţii civile.

Ştiu, ne e dor de o shaorma cu de toate şi de o zdrăngăneală într-o seară de septembrie, după atât de mult timp în care n-am mai avut aşa ceva, însă, e cel puţin ciudat ca toate documentele să fie datate 7 septembrie şi dorindu-se votate ”pe repede înainte”.

Pe 11 septembrie se aşteaptă votul consilierilor şi apoi poate să înceapă bairamul. Relu Hutu, cel care a întocmit proiectul, vorbeşte despre îmbunătăţirea calităţii vieţii în motivaţia organizării acestui bairam. Băi eşti nebun? Ne poate explica şi cum ? Hârtiile astea au mers prin birourile primăriei cu viteza luminii, astfel încât, pe 7 septembrie s-a întocmit şi avizat absolut totul de părţile combatante. Ciudat.

Aşadar, un artist şi un recital, hamburgheri şi Cola, covidut şi rumba pe Insulă?