Comunicat de presa

Salariaţii DGASPC Bacău intră în grevă japoneză!

Nu avem niciodată bani pentru necesităţile urgente ale comunităţii însă avem mereu bani pentru culorile politice. Cine o fi de vină pentru lipsa banilor ce reprezintă salariile angajaţilor DGASPC Bacău, habar nu am, însă lucrul ăsta devine un pericol ce poate naşte monştri. Astăzi, Federaţia Columna a anunţat că nu mai sunt bani de salarii pentru Direcţiile Generale ale Asistenţei Sociale şi Protecţia Copilului din 3 judeţe, Neamţ, Giurgiu şi Bacău.

Federația Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România – ”COLUMNA”, reprezentativă la nivel de sector de activitate asistență socială, aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, începând cu luna septembrie 2020, fondurile necesare plății salariilor pentru peşte 3500 de salariați din Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, Bacău și Neamț s-au EPUIZAT.
Față de această situație de nepermis, începând cu data 9 septembrie 2020, salariații din cadrul DGASPC NEAMȚ intră în GREVĂ JAPONEZĂ.
Atragem atenția asupra faptului că, începând cu luna octombrie 2020, în lipsa unei noi rectificări bugetare, estimările noastre arată că alte 20 de Direcții de Asistență Socială se vor afla în imposibilitatea de a plăti proprii angajați
.”