Nu mai cerşiţi fonduri pentru şcoli de la părinţi! Cereţi oficial Primăriei! E de datoria voastră!

Directorii de şcoli spun că cer fonduri pentru şcoala în care activează dar Primăria nu le alocă. De aceea sunt obligaţi să ceară bani părinţilor pentru ca elevii să aibă totuşi condiţii decente de studii. Niciun părinte nu-şi doreşte ca propriul copil să nu aibă condiţii la şcoală. E normal să-mi doresc ca el să aibă cele necesare mergând la toaletă, toate cele necesare la orele de studii, manuale şi obiecte de mobilier în stare cel puţin bună. Apropo, manualele şcolare le mai folosim sau ele ele se tipăresc pe bani frumoşi şi noi investim în ”auxiliare”?

Pentru că vreau condiţii bune copilului meu în şcoala în care învaţă, MUNCESC! Muncind, plătesc taxe. Plătind taxe, autorităţile vor avea fondurile necesare pentru aceste alocări. Şi Primăria Bacău chiar alocă fondurile necesare şcolilor care cer asta. Adică, primarul nu ştie ce nevoi sunt în şcoala X şi aşteaptă ca directorul să-i facă o adresă prin care să i se solicite aceste nevoi. Dar cei mai mulţi directori nu fac asta, preferând să stea blânzi pe scaunul cald şi să îndrume profesorii spre grupurile de WhatsApp unde părinţii pot fi rugaţi să ceară bani.

Nu spune nimeni că părinţii nu trebuie să le cumpere pixuri, creioane, culori, caiete, ghiozdan sau alte lucruri pe care şi generaţia lor le cumpărau, dar până la perdele asortate, tablă electronică, mobilier de firma, hârtie igienică în toaletele şcolii, becuri şi covoare pe holuri, imprimante. Să nu fim ipocriţi!

Şi mă mir că au atât tupeu încât cer asta pe grupurile de socializare, printscreenurile ajungând pe adresa de contact a Urban Bacău şi mai apoi, tot ei să fie deranjaţi de apariţie.

Ar trebui să înţelegem că fondurile pentru şcoli nu cad din cer dormind pe scaun ci trebuie cerute de directori. Aşadar, înainte de a fi deranjaţi ca vă acuzăm de ”cerşit”, dovediţi cu acte oficiale că aţi cerut fonduri şi nu vi s-au alocat. Promitem că ne ocupăm de problema asta şi pariem că se rezolvă. Vrem să vedem o adresă prin care directorii au cerut fonduri şi nu li s-au alocat.

Apoi, părinţii grijulii cu strângerea de fonduri pentru clasă, rămân fără ”loc de muncă” şi interes din partea dirigintei. Să spunem NU chetelor făcute pentru ”binele copiilor” şi să apelăm la cei care trebuie să o facă oficial. Să nu ne mai plângem pe facebook că nu li se dau fonduri pentru şcoli, deşi ei nici nu le ler!