Fără tablete, ştim. Se amână însă şi începerea anului şcolar?

Ministrul Educației Monica Anisie a recunoscut că s-a discutat și scenariul începerii anului școlar, cu prezența fizică a elevilor, de la 1 octombrie. Anisie a precizat însă că toate scenariile sunt în evaluări, cu toate că mai sunt doar două săptămâni până la data oficial anunțată de începere a școli. 

”Au fost astfel de discuții, mai ales cu specialiști în sănătate publică, și s-a propus și acest scenariu în care să începem anul școlar mai târziu. Însă, în acest moment suntem în evaluări. Pe data de 7 septembrie vom afla de la direcțiile de sănătate publică în ce scenariu suntem, în funcție de situația epidemiologică. Până pe data de 10 septembrie trebuie să avem o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de propunerea pe care o face unitatea de învățământ ca urmare a evaluării situației epidemiologice făcută de DSP” a declarat Anisie pentru stiriedu.ro.

Ministrul Educației este totuși optimist și susține că, potrivit datelor colectate de la inspectoratele școlare, 80% din școli sunt pregătite să-i aștepte pe elevi cu scenariul verde, adică reluarea cursurilor cu prezență fizică, în condițiile respectării tuturor normelor de igienă și distanțare. Pe de altă parte, însă, doar 65% dintre școli au tot ce le trebuie pentru desfășurarea activităților online.