Cine este Sergiu Sechelariu?

S-a născut pe 14 iulie 1957, în orașul Bacău, într-o familie de oameni simpli și muncitori. A ales să urmeze cursurile Liceului de Construcții deoarece de mic a fost atras de dorința de a construi și a-şi pune în valoare calitățile din acest domeniu (spune Sergiu), continuând cu Facultatea de Construcții din Iași.

Datorită profesionalismului afișat atât în timpul Facultății cât și a cunoștințelor acumulate, a preluat cu succes în anul 1990 conducerea Conimpuls S.A. Bacău, societate desprinsă din fostul Trust de Construcții Bacău. Sub conducerea lui Sergiu Sechelariu, societatea de construcții s-a dezvoltat în pași repezi ajungând la un număr de aproximativ 1500 angajați și foarte multe proiecte finalizate. Amintim aici lucrări realizate în Germania, Ungaria, Rusia, Turkmenistan și Tadjikistan.

Cele mai importante și dragi lui Sergiu Sechelariu sunt cele realizate în orașul lui natal: Catedrala Înălțării Domnului, Sediul Vămii Bacău, Sediul Băncilor BCR, Bancorex, BRD Agricolă, Universitatea George Bacovia și corpul nou al Universității Vasile Alecsandri, Clădirea S.I.F. Moldova, Grădinița Lizuca, Mc.Donalds.

Datorită experienței acumulate și din dorința de a fi mai aproape de oameni, în anul 2000 a luat hotărârea de a se implica și în viața politică unde a fost ales senator în Parlamentul României, prin votul băcăuanilor.

În această perioadă a promovat și susținut foarte multe programe ce au dus la dezvoltarea județului Bacău și a zonei din vecinătatea acestuia. Printre proiectele susținute și realizate amintim:

 • Programul A.N.L. unde au fost oferite 38.000 locuințe tinerilor dintre care 1700 în județul Bacău și aproximativ 200 în Municipiul Bacău;
 • 480 săli de sport în țară dintre care 17 în județul Bacău, inclusiv sala de sport Nadia Comăneci din Onești;
 • Drumul Express ce leagă Bucureștiul de Iași;
 • Autostrada Soarelui;
 • Centurile orașelor Sibiu, Cluj Napoca și Pitești;
 • Proiectul centurii ocolitoare a orașului Bacău;
 • Alimentarea cu apă a peste 350 de localități incluzând municipiile Roman și Moinești.

Munca și aportul adus societății în numeroasele proiecte realizate în decursul acestor ani i-au fost răsplătite prin importante distincții:

 • Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler
 • Membru de onoare al comunității academice, oferit de Universitatea George Bacovia
 • Premiu pentru mecenat în cultură oferit de revista Plumb
 • Act de Sfințire acordat pentru sprijinul în construcția Catedralei Înălțarea Domnului din Bacău
 • Diplomă de onoare “Ștefan cel Mare și Sfânt” acordată de Mitropolia Moldovei
 • Ctitorirea bisericii din Berești-Tazlău

În calitate de om de afaceri, inginer constructor, senator, a fost mereu adeptul promovării și susținerii unor proiecte de anvergură, menite să dezvolte orașul Bacău.

Acum, e omul de ZECE pentru Bacău şi câştigă teren în faţa contracandidaţilor, zilnic. Îl vedem în stradă stând de vorbă cu băcăuanii care nu par altfel decât bucuroşi să afle de candidatura lui. Omul de ZECE pentru că e şi la numărul 10 pe lista candidaţilor. În ultimele două săptămâni, Sergiu Sechelariu e candidatul care a ”muşcat” cel mai mult din procentele necesare unei victorii. Şi mai sunt 23 de zile în care Sergiu Sechelariu va trebui să convingă băcăuanii de bunele intenţii, calitatea şi experienţa de care dă dovadă. Şi o face atât de elegant aflându-se alături de băcăuanul de rând.