Parcări plutitoare, Stadion şi Romanian Top Hits. A apărut programul electoral al lui Lucian Viziteu.

A durat 45 de minute să citesc programul electoral al lui Lucian Stanciu Viziteu. Poate că nu mă descurc la citit şi alţii îl lecturează în 10 minute. Nu vă contrazic. Dar m-am aplecat asupra acestui program pentru că a tot fost aşteptat mai ales de contracandidaţii care îl acuzau că aruncă doar vorbe goale.

Sunt 10 puncte importante în acest program şi fiecare pune în lumină viziunea pentru un Bacău ”recreat” de candidatul Lucian Stanciu Viziteu.

Nici nu ştiu cu ce să încep după ce am citit. Dar, o chestie faină mi-a atras atenţia, anume, un transport public dedicat elevilor, lucru extraordinar, pe care l-aş dori în Bacău. Nu ştiu dacă se poate înfiinţa aşa ceva, nu ştiu dacă e capabil să facă asta, dar ca şi punct de campanie, e bun. Şi asta ar aduce beneficii, desigur, de la reducerea abandonului şcolar până la crearea de locuri de muncă.

Renovarea tuturor şcolilor în mod etapizat, finanţarea completă a dotărilor din şcoli, construcţia a două noi creşe şi două noi centre de tineret, alt punct bun al acestui program, unul care necesită şi bani de la bugetul local, bani pe care Viziteu ar trebui să-i aibă.

La capitolul Urbanism, Viziteu pune accentul pe parcări, referindu-se la oportunitatea de a concesiona aceste locuri către cetăţenii ce-şi doresc asta, după modelul altor oraşe. Aici vorbeşte despre nişte ”parcări plutitoare” pe Bistriţa, însă vreau să cred că e o glumă. Deşi mi-aş dori să ajungă Bacăul pe urmele Dubaiului. Îşi doreşte ca parcările spaţiilor comerciale să poată fi folosite pe timp de noapte de cetăţenii posesori de autoturisme. Cum ar veni, prea frumos să fie adevărat, dar mi-ar plăcea asta.

La capitolul Activităţi Recreative, Viziteu ar vrea ca toţi copiii să beneficieze de 10 şedinţe gratuite în cadrul a 10 sporturi diferite, pentru că, spune el, sportul se învaţă şi devine obişnuinţă de la vârste fragede. Mai vorbeşte aici despre renovarea faţadei Teatrului Municipal Bacău şi iluminarea pe timp de noapte a bisericilor şi a clădirii Poştei nr. 1.

Despre Stadionul Municipal spune că reabilitarea lui va dura 36 de luni şi va fi făcută cu bani de la Compania Naţională de Investiţii. Scurt şi apăsat!

În Gherăieşti ar lua fiinţă în doar un an, un festival care spune Viziteu, va atrage lume multă şi va aduce bani la buget. În total, municipiul Bacău va avea 5 mari festivaluri. Sună frumos şi acest lucru, însă nu ştiu detalii despre cum se poate face asta, aşa că, aştept începerea mandatului pentru a putea urmări.

În doi ani, Romanian Top Hits va reînvia la Bacău, pentru că muzica trebuie să fie de calitate, acesta fiind realizat din parteneriate şi fonduri locale. Ce fonduri vor fi pentru toate astea, habar nu am. Ştiu doar că Bacăul nu-şi permite prea multe lucruri.

Desigur, mult discutatul ”Tren Urban” va apărea în doi ani în Bacău şi va deservi mii de băcăuani pe ruta Gară – Aeroport după cum explică Viziteu în programul electoral.

Redeschiderea Spitalului Municipal, reanalizarea tuturor dosarelor de asistență socială din Bacău, 1.000 de locuri de muncă în domenii creative, 20 de evenimente de afaceri pe an în Bacău şi restructurarea Poliţiei Locale sunt alte puncte de interes existente în programul lui Stanciu Viziteu.

Am menţionat doar câteva şi dacă sunteţi curioşi ce promisiuni mai fac cei din Alianţa de dreapta, puteţi lectura integral acest program AICI