Confuzia care va face ”implozie”. Umbrărescu vs. Umbrărescu!

În primele secunde ale anunţului că un anume Umbrărescu ar fi candidatul PSD la alegerile locale din 27 septembrie am rămas fără aer. Deja îl vedeam pe cel care e ditamai constructorul, zvârlind cascheta portocalie jos, aruncându-şi bunul simţ, corectitudinea şi demnitatea la primul tomberon şi, flancat de Benea, aruncând promisiuni la pachet electoratului băcăuan.

Recunosc, mi-am revenit destul de rapid şi am citit mai atent. E de fapt notarul bogat al Bacăului, cu vreo şapte terenuri, cinci maşini şi alţi 250.000 de euro la bancă ce s-a plimbat prin mai multe partide până l-au racolat băieţii în roşu. Nimic notabil în afara semnăturilor de pe actele notariale născute în biroul din staţia de transport public de pe Oituz, acolo unde e coleg de muncă …cu soţia. A tot vrut să facă politică dar n-a reuşit în niciunul din partidele cărora le-a deschis uşa, apoi a venit oferta de la PSD. Cum e sărac doar la capitolul imagine, Umbrărescu s-a înregimentat în PPU-SL pentru a putea fi parte a alianţei umaniste şi a devenit candidat, unul care nu excelează la capitolul ”spici” dar nici la carismă.

PSD-ul nici nu cred că pariază pe el şi acest Umbrărescu a fost ”ales” pentru a crea confuzie, una legată de nume, motiv pentru care majoritatea afişelor nu conţine şi prenumele lui care l-ar fi dat de gol.

S-a întâmplat să le explic multor băcăuani ”păcăliti” de coincidenţa numelui că Sorin, notarul, e din altă galaxie decât acel Umbrărescu constructorul. Cineva încerca să-mi spună că ”ăsta care candidează, e fiul lui Umbrărescu- constructorul”. Şi du munca de lămurire, explică-le cine e şi cum, fă-i să-nţeleagă faptul că au muşcat momeala.

Presa locală scria de la bun început despre posibilul joc de cuvinte care spera în mintea pesediştilor să le aducă un procent bun. Se pare că lumea înţelege deja cine şi cum, plus că mai sunt mai bine de 3 săptămâni până la alegeri.

Bănuind că se vor face de ruşine, cei din PSD au aruncat în luptă un ”loser” cum spun englezii, ca să nu doară tare. Lumea rea vorbeşte despre un Lucian Sova protejat de noroiul ce va rezulta după rezultatele alegerilor şi că e ”pregatit” pentru 2014.

Aşadar, Umbrşrescu Notarul poate fi implozia filialei locale PSD la aceste alegeri şi băcăuanii trebuie să fi înţeles că celebrul constructor Umbrşrescu nu se va mânji cu politica niciodată!