Şcoala Domniţa Maria şi directorul care a ”revoluţionat” instituţia.

Uite că deşi directorul şcolii Domniţa Maria în perioada 2018-2020 a fost de multe ori criticul postărilor Urban Bacău, adeseori pe bună dreptate, eu nu pot decât să-l laud la final de mandat. Mandat de director al acestei şcoli în perioada menţionată.

Ştiu această şcoală încă din 2015, ştiu ce mizerie exista în jurul acesteia, ce jalnică arătare era şi cum păşteau caii în curtea şcolii în timpul şi după terminarea orelor. Ştiu şi cum monopolizau găştile de cartier curtea şcolii şi alte lucruri neplăcute. Condiţiile jalnice au fost sesizate de noul director al şcolii, Luca Vasile, proaspăt numit în anul 2018 după plecarea doamnei Hărătău (fosta directoare) în camera deputaţilor şi având calitatea de bun gospodar, s-a apucat de treabă.

Mă refer aici efectiv la pus mâna pe hârleţ, sădit pomi, strâns gunoaie şi alte lucruri de o necesitate urgentă, pe care le-a coordonat din postura de om cu uneltele în mână. Apoi a organizat câteva concursuri, mediatizate la acea vreme de Urban Bacău, a obţinut fonduri de la Primărie şi a renovat aproape tot ce se putea în aceşti doi ani. Un sistem de supraveghere video îmbunătăţit, reparaţii majore la terenul de sport din incinta şcolii şi o curte a grădiniţei din aceeaşi incintă, refăcută extrem de plăcut ochiului. N-am mai văzut caii păscând aici pentru că porţile şcolii erau deschise doar la accesul elevilor la ore şi la ieşirea lor de la ore.

Extrem de sociabil şi plăcut în arta conversaţiei, directorul Vasile Luca a reuşit împreună cu emoţiile cuvenite să organizeze spectacole memorabile cu ocazii speciale, a reuşit să intre la inimile părinţilor şi a colectivului deopotrivă.

Intrarea în şcoală e acum una care nu te face să te întorci din drum, organizarea învăţământului a fost aici ireproşabilă şi ambiţiile ”omului” Luca Vasile şi-a pus amprenta şi la realizarea unui tablou nemaipomenit cu Regina Maria pe unul din pereţii interiori ai şcolii.

https://www.facebook.com/watch/?v=336299011064627&extid=7GN6jQvu47q5efoa

El încă mai are motive să mă critice eu însă nu, după ce am văzut ce poate realiza un bun gospodar într-o instituţie de învăţământ. Între timp, politicul a pus mâna pe secure şi l-a demis. Pentru că politica, din păcate, decide de cele mai multe ori în învăţământul românesc.

Respectul nostru domnule Luca!