Turul Colinelor. O premieră pentru județ!

Peste 300 de cicliști, profesioniști și amatori s-au aliniat în perioada 29-30 august 2020, la start-ul primei ediții găzduită de Bacău a ”Turului colinelor”, proiect sportiv de interes național ai cărui promotori sunt Federația Română de Ciclism și Consiliul Județean Bacău.

Road Grand Tour este o competiție ciclistică de șosea din România, deschisă către toți participanții, amatori, profesioniști și copii. La fiecare etapă au participat concurenți atât din România, cât și din țările vecine (Bulgaria, Ucraina și Republica Moldova).

Concursul ciclistic este inclus în calendarul Federației de Ciclism și în calendarul Road Grand Tour 2020, fiind singura competiție ciclistă de șosea din Moldova.

De la debutul din 2013, competiția a însumat 5 curse, conceptul Road Grand Tour aparținându-i celui mai popular ciclist din Romania, Alex Ciocan, multiplu campion național (30 de titluri), cu peste 20 de ani de performanță în ciclismul de șosea.

De altfel, pentru iubitorii ciclismului, Consiliul Județean Bacău a realizat site-ul dedicat bacau.bike care furnizeaza informatii despre traseele cicliste din județ și despre potențialul turistic al zonelor.

Start festiv în centrul orașului Bacău astăzi ora 10:00 proba de fond 110km.
Sosire Mănăstirea Răchitoasa ora 13:00.