Protest de amploare în Belarus! Tancurile au fost scoase pe străzi

Zeci de mii de oameni au iesit in strada, duminica, pentru a protesta fata de regimul condus de presedintele Alexandr Lukasenko. Pe strazile din Minsk au fost scoase tancurile. Mii de femei care participa la manifestatie s-au asezat pe jos pentru a impedica fortele de ordine sa inainteze.

Politia din Belarus a retinut 125 protestatari care s-au adunat din nou in centrul capitalei, Minsk, pentru a cere retragerea presedintelui Lukasenko, care neaga acuzatiile opozitiei potrivit carora a fraudat alegerile din 9 august, relateaza Reuters.

Presedintele Alexandr Lukasenko a fost fotografiat, duminica, in fata Palatului Independentei din Minsk, tinand o pusca in maini, relateaza RIA Novosti. Fotografia a fost trimisa catre RIA Novosti de catre purtatorul de cuvant al lui Lukasenko, ca raspuns la intrebarea unde se afla presedintele din Belarus si daca urmareste situatia din Minsk, scrie ziare.com.

Corespondentul agentiei de stiri a raportat de asemenea de la fata locului ca vehicule blindate au ajuns la Palatul Independentei. Tancuri se afla la cateva sute de metri de cordonul fortelor de ordine, unde zeci de mii de oameni protesteaza.

https://www.facebook.com/watch/?v=312830710036681&extid=KrvGW2Lbd2qiQ9Wn