Se deschide braţul vestic al Centurii Bacău!

Conform zdbc.ro, brațul vestic al centurii ocolitoare a municipiului Bacău va fi deschis circulației, după ce Ministerul mediului, Apelor și Pădurilor, prin Agenția pentru Protecția Mediului Bacău, a emis astăzi documentul de mediu pentru această etapă a investiției, lucru afirmat într-un comunicat de presă al PNL Bacău.

Comisia Europeană, finanțatorul lucrării, a dorit o detaliere a impactului șoselei de centură asupra siturilor NATURA 2000, aflate în zona tranzitată de lucrare, se afirma în acelaşi comunicat menţionat de redacţia zdbc.ro.

Ionel Palăr a vorbit și despre eforturile pentru darea în trafic a brațului vestic al Centurii Bacăului.

De când liberalii au venit la putere, au finanțat fără nicio întrerupere lucrările la centură. Când s-a aflat că există probleme, Mircea Fechet, secretar de stat la Ministerul Mediului, s-a implicat pentru ca lucrurile să nu treneze. Cât a fost prefect, Liviu Miroșeanu a ținut mereu legătura cu Lucian Bode, ministrul Transporturilor, să se asigure că nu apar impedimente, de curând s-a întâlnit și cu Adina Vălean, comisar european, pentru același subiect, iar, eu am vorbit de multe ori cu premierul Orban. Până la urmă, cel mai important este să se deschidă centura ocolitoare, că băcăuanii și cei aflați în tranzit vor circula mai repede și mai sigur și că traficul din Bacău se va fluidiza”, a declarat Ionel Palăr, președintele PNL Bacău. (comunicat de presă al PNL)