Cu ”Ciobenii” prin Târgul Şerbăneşti. Acţiune de prevenţie.

Duminică… ce face omul duminică dimineață? Unii pe la biserică alții scaldă ochiul prin târg… târgul de mașini din Șerbănești.

Astăzi am ales târgul și spre surprinderea mea, am fost nevoit să mă întorc din drum chiar de la intrare. Un echipaj de poliție format dintr-o domnișoară și un domn agent și un echipaj de jandarmi ii avertizau pe cei care intrau în târg că masca este obligatorie iar dacă nu au, nu pot intra.

Cum nu aveam mască, fac stânga împrejur și la un moment dat aud câteva cuvinte mai ”greuțe”.

Un domn, dacă îi pot spune așa, la vreo 60 și ceva de ani, înjură de mama focului pe domnișoara agent de poliție: ”Ați ajuns toate CIOBENELE polițiste f… – vă rasă de nu mă lăsați să intru în târg “.

Păi bine băi nene, de ce nu ți-ai făcut și tu fata polițistă, pentru că pari cel mai cioban din tot târgul!? Ce nu înțelegi tu CIOBENE e că fata poartă mască pe tot timpul serviciului când ar putea să își etaleze rujul ca și celelalte domnițe care găseau scuze pentru lipsa măştii.

Îmi iau masca de la mașină, salut respectuos agenții şi îi rog să mă lase să fac două-trei poze după care înaintez prin târg. Surpriză, să nu exagerez, dar cam mulți nu purtau mască. Mă gândeam că au intrat pe la pod, iar acolo nu e nimeni care să îi avertizeze. Curios mă îndrept spre cealaltă intrare și ce să vezi, patru agenți de poliție, unul dintre ei cu o cutie de măști în mână.

R:- Bună dimineața! Nu vă supărați oferiți și măști persoanelor care vor să intre im târg și nu au?
P:- Bună dimineața! Da, avem o acțiune de prevenire în târguri și locuri aglomerate, unde portul măștii a devenit obligatoriu, iar celor care nu au, le oferim câte o mască.
R: – Interesat, dumneavoastră le dați măști și îi avertizați să le poarte, iar câțiva pași mai în încolo văd foarte multe persoane care nu poartă!

Mă gândeam că domnii de la jandarmi să meargă puțin printre ei și să le dea ceva amenzi.
P: – Săptămâna aceasta mergem pe avertizare și prevenție, iar de săptămâna viitoare trecem la sancțiuni.

Așadar CIOBENE, cred că de săptămâna viitoare să fii primul care simte la buzunar cam cât face o înjurătură sau nepăsarea.
Vreți o țară că afară, vreți să fie totul bine, dacă sunteți avertizați cu frumosul înjurați, dacă vă amendează e abuz. Ia încercați să respectați legea și o să vedeți cum nu mai are nimeni nimic cu voi.

E sau nu e Covid, dar e lege, indiferent de cine e dată trebuie respectată!
PURTAȚI MASCĂ! DACĂ NU VĂ PROTEJAȚI PE VOI, II PROTEJAȚI PE CEI DIN JURUL VOSTRU!