Cine-s ”buniciI” care împart funcţiile în tandemul USR-PLUS/PNL?

Mă gândesc că negocierile dintre partide pot dura uneori mai mult decât campania electorală în sine. Negocierea ţine însă de funcţiile pe care partidele în discuţii le doreşte în viitoarea administraţie şi nu de lucrurile pe care ei vor să le ofere băcăuanilor. Nu ştiu dacă se negociază ce fonduri europene să pună în discuţii şi nici ce străzi să le reabiliteze, nici ce evenimente culturale pot crea pentru oraşul ăsta.

Întrebările şi negocierile se fac în baza funcţiilor şi e cazul celor din Alianţa USR-PLUS şi PNL. Vor să doboare stânga în judeţ şi cu asta sunt total de acord, însă rămân dezamăgit de faptul că văd menţionate detalii despre cine va fi primar, cine va fi preşedinte de CJ şi cine consilieri.

Aşa făceam în vacanţele de vară de la bunici acolo unde ne strângeam câte 5-6 verişori. Negociam cine să primească mai mulţi bani din suta pusă la bătaie de bunici. Ba că unu’ voia 20 lei, celălalt voia 35….dar oricum era mai bine decât la muncă. Niciodată nu negociam cine să meargă cu oile şi cine cu vaca, cine la fân şi cine la prăşit. Astea le hotărau bunicii.

Înţelegeţi ce vreau să spun? Nu ştiu cine-s bunicii în ecuaţia celor care negociază azi pentru ”dreapta”bacauană. Ştiu doar ce funcţii sunt puse la bătaie şi cine vrea mai mult.

Se pare că Ichim, preşedintele PLUS, nu mai intră-n cărţi pentru şefia CJ şi aici va fi pus Palăr. Viziteu rămâne candidat de ”dreapta” la Primăria Bacău în planurile puse pe masa negocierilor. Se hotărăsc greu şi asta pentru că-s prea mulţi la masă, părerea mea. Dacă PSD e un partid slab, poate pierde judeţul şi în cazul în care partidele astea merg separat la Locale, dar, se pare că ăştia în roşu tac şi fac, apoi culeg roadele aşa cum au făcut în ultimii 30 de ani.

E ciudat ce se va întâmpla cu Liviu Miroşeanu în momentul în care acesta a demisionat din funcţia de prefect tocmai pentru a candida la Primărie. Planurile se dau peste cap de la o oră la alta şi nimeni nu mai înţelege nimic. Şi totuşi, cine-s bunicii care împart funcţiile în tandemul USR-PLUS/PNL?