S-au sucit. Liberalii merg cu Viziteu la Primăria Municipiului Bacău!

Așa cum era de așteptat, liberalii merg pe mâna lui Viziteu la Primăria Municipiului Bacău în cadrul alegerilor locale din 27 septembrie. După ce acum câteva zile l-au anunțat candidat din partea PNL pe Liviu Miroșeanu, aceeași liberali s-au “sucit”.

Tele 1 Bacău ne-a dat vestea astăzi într-o postare pe Facebook, Sebi Șufariu făcând și o analiză în stilul său caracteristic:

“Așa cum am mai precizat, liberalii continuă cu o perseverență demnă de o cauză mai bună să fie constanți schimbărilor de pe o zi pe alta. După ce abia zilele trecute l-au anunțat pe Liviu Miroșeanu candidat la Primărie, de câteva ceasuri au întors-o. Opțiunea lor va fi Lucian Daniel Stanciu Viziteu, actualul deputat USR Bacău.

Liberalii își motivează decizia prin necesitatea de a uni dreapta, rațiunile fiind de fapt mult mai pragmatice: Miroșeanu se află foarte mult sub partid la capitolul notorietate, iar Palăr nu vrea să riște nimic. Astfel, un partid care are cu 3 în față a ajuns în Bacău să se bucure dacă va avea un viceprimar și câțiva consilieri. Miza pentru care se sacrifică municipiul este candidatura la județ. Curios este că USR nu vine cu nimic în ciorba asta, neavând nici candidat la președinția Consiliului Județean, nici structuri în teritoriu care să-i permită obținerea unui sprijin pentru liderul PNL Bacău.

Mega alianța ”Dreptei”, de fapt o mezalianță pentru că nu văd ce ar avea în comun progresismul neomarxist al USR cu liberalismul, e o făcătură pe genunchi, o eschivă de ultim moment în a încerca un eșec pe ambele planuri.

Chiar dacă asta cu doctrina nu o mai face doi bani, rămâne savuros de amuzant cum drept ortodocșii de la USR vor sta în poză cu cei de la PNL, cu Ionel Palăr, în special, pe care îi făceau deunăzi cu ou și oțet nescoțându-i din categoria blatiștilor și a oamenilor politici care au tăiat frunze la câini în Parlament.” scrie jurnalistul Sebi Șufariu.