La Spitalul Județean de Urgență Bacău nu mai sunt locuri la terapie intensivă!

Sorin Brasoveanu, preşedintele CJ Bacău anunţă faptul că în acest weekend au avut loc 158 noi infectări cu COVID-19 , în urcare accentuată, moment în care există riscul ca judeţul Bacău să blocheze din punct de vedere medical. Tot el, anunţă faptul că la SJB nu mai sunt locuri la terapie intensivă!

În județul Bacău s-au înregistrat 158 de infectări cu noul coronavirus COVID-19 în acest weekend.

Daca numărul cazurilor va avea aceeași curbă ascendentă, vom ajunge curand în blocaj în tot județul. Deja Spitalul Județean de Urgență Bacău nu mai sunt locuri la terapie intensivă.

Deși, etajele 4 și 5 din clădirea Spitalului Municipal Bacău, care sunt dotate special pentru pacienții Covid-19, au fost finalizate în timp record, nici până acum Ministerul Sănătății nu a eliberat autorizația de funcționare. Dar acum o lună și jumătate, îl plimbau țanțoși pe ministrul Tătaru prin secțiile de pe cele două etaje. În aceste condiții birocrația face victime!

Îl rog pe prefectul Miroșeanu, reprezentantul Guvernului în județul Bacău, să ia în serios această criză sanitară. Județul are nevoie ca actuala conducere a Direcției de Sănătate Publică Bacău să ia măsuri urgente.

Au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus în majoritatea instituțiilor care au program cu publicul, inclusiv la Instituția Prefectului, și este necesară respectarea legii.

Refuzul guvernării PNL de a face testare în masă ori testare statistică și protocolul greșit de testare al ministerului Sănătății, care a permis ca persoane netestate să circule liber, a adus la această creștere a cazurilor Covid-19.

Românii nu mai au încredere în ceea ce spun guvernanții, e și greu, atunci când nu porți mască, dar ceri tuturor sa stea în casă. Domnule Iohannis aici nu se potrivește zicala: “să faci ce spune popa, nu ce face popa”.

Din păcate, Guvernul Orban nu a dus o campanie de comunicare care să ajute oamenii să înțeleagă riscurile, să le recâștige încrederea în autorități, ci a dus o campanie care să servească interesele politico-electorale ale guvernării PNL. Trist! În special când în joc sunt vieți omenești!

PSD a cerut și cere Guvernului să aloce rapid banii cuveniţi autorităţilor locale pentru cheltuielile făcute pentru combaterea şi ţinerea sub control a pandemiei şi să sprijine autoritățile să gestioneze situaţia, împreună cu cetăţenii, cum au făcut-o şi până acum.
Nici până în acest moment nu ne-am primit banii pentru decontarea cheltuielilor efectuate cu cazarea și masa personalului din prima linie.

Îmi doresc ca acest Guvern PNL să nu mai arunce vina asupra românilor, pentru eşecul gestionării crizei medicale! Ar fi bine ca măcar în ”ultimul ceas” să se trezească și să ia măsuri!” a scris Sorin Brasoveanu pe pagina de facebook.