Cosmin Necula trage un semnal de alarmă, privind deschiderea Spitalului Municipal!

”Cele două etaje finalizate ale Spitalului Municipal stau nefolosite de două luni. Ministerul Sănătății se împiedică în hârtii și chestiuni birocratice și nu a pus spitalul în funcțiune nici până astăzi!

Atât etajele 4 și 5, cât și parterul spitalului sunt complet echipate cu aparatură medicală și pot prelua în condiții optime, până la 153 de pacienți – cazuri grave și critice de Covid 19.

22 de unități ATI, aparate de ventilatie, monitoare funcții vitale, defibrilatoare, injectomate, etc. – toate pot însemna supraviețuirea pacienților care necesită terapie intensivă, cazuri grave care, din nefericire se înmulțesc de la o zi la alta. Mai mult, în cadrul lucrărilor pe care le-am finalizat cu multă muncă, în timp record, spitalul a fost dotat și cu o sursă independentă de oxigen și aer comprimat – esențială în ventilarea pacienților critici.

Este clar pentru toată lumea că gestionarea pandemiei a fost scăpată de mult de sub control în România. În aceste condiții, un spital dotat cu echipamente de top, care poate fi operaționalizat în cel mai scurt timp, nu poate fi decât o gură de aer pentru sistemul medical.

SOLUȚIA pe care guvernanții o au la îndemână este exact cea pe care, TOT EI, AU APLICAT-O DEJA în cazul Bazei Letea, care a devenit secție externă a Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău.

Această decizie a fost aprobată prin Ordinul Ministerului Sănătății nr. 961/2020 și a intrat în vigoare încă din data de 29 mai. Este de neconceput poticneala Ministerului Sănătății care ne anunța, încă de la finalul lunii mai, prin intermediul prefectului de Bacău, că există ,,o strategie clară privind utilizarea spațiilor destinate luptei cu pandemia de COVID-19 și a serviciilor medicale, care vizează etajele 4 și 5 ale Spitalului Municipal”.

O strategie atât de ,,clară” încât nu s-a limpezit nici după 2 luni de zile… Situația în care ne aflăm (stare de alertă, număr de cazuri în creștere) impune măsuri urgente și orice amânare privind darea în folosință a spitalului este o imprudență care ne poate costa vieți omenești.

Nu mai avem timp pentru gaselnițe birocratice folosite în scop electoral! Orice dispută politică asupra acestui obiectiv se face cu prețul sănătății băcăuanilor și trebuie să înceteze urgent!

Domnule premier Orban, domnule ministru Tătaru, domnule prefect Miroșeanu, domnule Palăr, nu vă bateți joc de băcăuani! Deschideți Spitalul Municipal!!!

Lasă un răspuns