Local

Un nou candidat la Primăria Bacău. Singura doamnă prezentă pe listă lungă de candidaţi!

Avem un nou candidat la Primăria Bacău şi dacă nu mă înşel, e şi singura doamnă care aspiră la această funcţie. Luminiţa Melinte e numele ei şi a fost economist şi director la câteva firme private. Interesantă prezentarea ei în postarea de pe facebook şi dacă n-aţi aflat de ea, vă invit să o cunoaşteţi.

Sunt candidat independent la funcția de primar și consilier local al municipiului Bacău, soție de aproape trei decenii și mamă a doi copii, Emil-Valentin de 19 ani și Rareș-Gabriel de 13 ani.

Sunt absolventă a profilului economic din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași, promoția 1995, cu master în management financiar-contabil. Cunosc provocările și problemele sistemului public, dar și a celor din mediul privat, din propria experiența profesională, de peste 25 de ani, din care 13 ani ca economist și director economic la firme private, 8 ani ca auditor intern al UAT Bacău și 4 ani ca și consilier în cadrul Direcției Județene de Statistică Bacău.

În prezent sunt asistent personal pentru băiatul meu de 19 ani, cu autism sever, asociat la firma de software industrial a familiei și vicepreședintele Asociației Interstelar.

Pentru că nici la nivel local, dar nici la nivel național nu există un program de integrare în societate a acestor tineri, astfel încât atât ei cât și părinții lor să poată avea o viață socială și profesională, ne implicăm, în cadrul Asociației Interstelar, în crearea unor mijloace speciale de comunicare cu persoanele autiste, pentru a face posibilă interacțiunea și colaborarea cu acestea.

Milităm pentru diagnosticarea corectă a persoanelor adulte autiste, pentru că medicii din cadrul Centrelor de Sănătate Mintală din Bacău și din țară ,,schimbă” la 18 ani, în continuare, diagnosticul din autism în schizofrenie și/sau oligofrenie, un proiect public pentru aceste persoane devenind greu de pornit.

Nu am făcut și nu fac parte din niciun partid politic pentru că am “deranjat” structurile politice, de multe ori, atunci când am luat public atitudine față de incorectitudinea acestora, când de fapt, “lucrau” împotriva noastră, a cetățenilor.