Lucian Stanciu Viziteu: De ce e nevoie de trenul urban?

Un subiect dezbătut îndelung în mediul online încă de la apariţia lui, ”trenul urban” e şi unul din subiectele de interes ale echipei de campanie ce-l îndrumă pe candidatul USR-PLUS la Primăria Bacău, Lucian Stanciu Viziteu. Astăzi, Lucian Viziteu a reamintit despre importanţa acestui tren urban într-o postare făcută pe facebook.

Printre proiectele mele pentru #Bacau, care au creat dezbatere în mediul on-line, se numără trenul urban care va lega Gara Bacău de Aeroportul Internațional și implicit patru zone importante ale orașului: cartierul CFR, Poliție-Elmet-cartierul Tache și zona de sud.

Toate metropolele din Europa, care se respectă, au legături de transport în comun directe între gări și aeroporturi. În cazul orașului nostru, nevoia este cu atât mai mare cu cât cartierele menționate mai sus nu beneficiază de trasee ale transportului în comun, fiind practic rupte unele de altele. Costurile investiției sunt minime, deoarece linia de cale ferată există, nu trebuie decât amenajate mini peroane.

Un astfel de proiect implementat va descongestiona traficul rutier din Bacău și va limita timpii parcurși de cetățenii care locuiesc în aceste zone spre locurile de muncă. Din discuțiile avute cu specialiști din domeniul transportului, o astfel de idee a mai fost discutată, la momentul în care aeroportul fusese concesionat unui privat. Din păcate, s-a așezat praful, nu s-a concretizat.

Trebuie menționat că există la ora aceasta un operator interesat să se operaționalizeze linia de cale de ferată. Călătorii care fac parte din categoriile sociale care benefiază de subvenții pe transportul în comun din Bacău vor avea aceleași drepturi și pe calea ferată urbană.

Împreună cu voi recreez Bacăul!”