Creşă în clădirea Centrului de Afaceri?

Informaţia zilei, cel puţin pe plan local, e cea legată de creşele ce vor putea exista în clădirea Centrului de Afaceri şi în incinta actualului sediu al Direcției de Asistență Socială. Pe tema asta, Sebi Sufariu a făcut o analiză ce merită citită:

Primarul Cosmin Necula are în mapă un Proiect de Hotărâre pe care vrea să-l impună în ședința ordinară de la finalul lunii, proiect care dacă ar primi girul aleșilor locali ar urma să ducă, printre altele, la desființarea actualului sediu al Direcției de Asistență Socială (DAS) Bacău.

În sediul de pe strada Ștefan cel Mare, Necula intenționează să creeze spațiu pentru o creșă, dat fiind numărul mare de cereri, peste 100, existente la nivel de municipiu la acest moment!

O a doua creșă ar urma să fie înfiintată în locația Centrului de Afaceri și Expozițional (CAEx) Bacău. Dincolo de heirupismul inițiativei, imaginea unor bebeluși care ar ”evolua” concomitent cu vreo ședință de CL în săli apropiate, face toți banii! Apropos de bani, 500 000 lei este suma care a fost investită recent în reabilitarea sedului DAS Bacău, cu destinații pentru funcționalitatea specifică acestei instituții!

Desigur, acești bani vor fi aruncați pe apa Sâmbetei, dar adevărata provocare va veni odată cu relocarea ”birourilor” Asistenței Sociale pentru care nu există un spațiu care să permită comasarea într-o singură locație a tuturor angajaților. Mai mult, o adevărată babilonie se preconizează a fi cu sutele de asistați, în general persoane în vârstă, care vin zilnic la sediul actual de pe Strada Ștefan cel Mare și care vor trebui să ia în calcul deplasări în alte zone mărginașe ale orașului.

Toată această bulversare motivată de alegerile care se pare că vor avea loc, totuși, pe 27 septembrie 2020, se produce în timp ce în municipiu există suficiente spații care ar fi putut să slujească scopului puericulturii asumate. Amintim aici de Creșa-Grădiniță de la Scoala Generală nr. 27, fostul cămin al Liceului Letea, spațiile de la Liceul ”Anghel Saligny”, etc.” scrie jurnalistul pe pagina de facebook a Tele 1 Bacau.