Începe asfaltarea pistei Aeroportului Internațional ”George Enescu” Bacău

“Începe asfaltarea pistei Aeroportului Internațional ”George Enescu” Bacău, o investiție de peste 35 de milioane de euro, finanțată din fonduri europene nerambursabile.

Este meritul exclusiv al echipei PSD Bacău, care s-a zbătut pentru realizarea unor proiecte de dezvoltare a județului, prin identificarea finanțărilor necesare pentru refacerea în totalitate a Aeroportului Internațional ”George Enescu” din Bacău, începute în timpul mandatului președintelui Dragoș Benea, actual europarlamentar.

În acest moment se lucrează la modernizarea și extinderea pistei de aterizare/decolare, un obiectiv esențial, care are ca scop creșterea numărului de zboruri, prin atragerea de noi operatori pentru noi destinații. Am vizitat ieri șantierul de pe AIGE și sunt foarte mulțumit deoarece antreprenorul a decis să suplimenteze numărul de utilaje și de oameni, pentru a termina lucrarea în cel mai scurt timp!

În perioada 15 august-30 septembrie 2020, zborurile de pe AIGE vor fi sistate. Activitatea operațională de pe Aeroportul Internațional ”George Enescu” va fi reluată din data de 1 octombrie 2020.

De asemenea, în acest proiect am contat pe sprijinul deputatului Lucian Șova, care, în timpul mandatului său de ministru al Transporturilor s-a luptat pentru modernizarea infrastructurii din județul Bacău: centura ocolitoare a Bacăului, prioritizarea proiectării Autostrăzii Bacău-Brașov-A13, asfaltarea și modernizarea majorității drumurilor naționale care tranzitează județul Bacău.

Am lucrat în echipă, am muncit mult pentru a ajunge aici și pot spune că la acest moment avem cel mai modern aeroport din România, iar după finalizarea lucrărilor la modernizarea și extinderea pistei, va deveni principalul nod de transport în regiune!

Modernizarea Aeroportului Internațional ”George Enescu” din Bacău face parte din strategia de dezvoltare a județului Bacău. Împreună cu Autostrada A13 reprezintă principalele motoare pentru transformarea Bacăului în centrul economic al Moldovei.” scrie Sorin Brașoveanu pe pagina de Facebook.