CRAB facturează şi încasează. Atât. Atât vor.

Investiţiile CRAB sunt extrem de mici în comparaţie cu încasările. Băieţii deştepţi sunt cei mai receptivi la plata facturilor şi fix invers când ai o o problemă şi apelezi departamentul ”Deranjamente”.

S-a discutat de mii de ori despre gurile de canal înfundate până la refuz cu resturi ce nu mai permit preluarea apei de ploaie sau chiar astupate în timpul ”marilor asfaltări”. Cred că circa 50% dintre aceste canalizări sunt în imposibilitatea de a prelua apa, astfel, la fiecare ploaie mai zdravănă observăm ”fenomene” precum cel recent din URA sau chiar strada Alecu Russo, când străzile devin pur şi simplu râuri de talie mică.

Cei de la CRAB au scos capitolul ”întretinere” din volumul ”obligaţii” şi acţionează rapid doar la neplata unei facturi. Apa care trece prin sistemul de canalizare al oraşului e taxat de CRAB, aşadar, logic ar fi ca aceştia să se şi ocupe de ele. Nu e nevoie de vreo sesizare a cetăţenilor neapărat, atât timp cât doar pe o lungime de 500 metri pe care am făcut-o la pas astăzi, am numărat 11 guri de canal efectiv nefuncţionale.

Cei cu salarii de peste 15.000 lei lunar, barosani la CRAB, ar putea avea o echipă care ar putea verifica şi curăţa aceste canalizări din municipiul Bacău, dar mă gândesc că nu ăsta e scopul principal pentru care ţin bine de scaun.

Dacă stăm prost la apa de la robinet, uite că nici la cea pluvială nu suntem parte dintr-o normalitate decentă. Îi invit pe directorii de la CRAB, mai nou şi pe superpotentul Zaharia, care a făcut minuni la SSPM şi poate face şi la CRAB, să vină cu pantofii de firmă să-i înmoaie prin zona Milcov-Cora când picură un pic mai mult.