S-a dat ordinul de începere al lucrărilor de modernizare, extindere și dotare a UPU

Astăzi, a fost dat ordinul de începere al lucrărilor de modernizare, extindere și dotare a UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău, prin realizarea unui heliport.

Investițiile în sănătate reprezintă prioritatea mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Bacău. În 2016 am primit această funcție, fiind ales din consilierii județeni PSD.

Spitalul Județean Bacău va deveni, în viitorul apropiat, un centru de excelență medical pentru întreaga regiune. Cred cu tărie că acesta reprezintă unul din proiectele majore realizate în ultimii patru ani.

Odată cu realizarea heliportului va fi micșorat timpul de intervenție în cazurile de extremă urgență medicală.

Proiectul este finanțat cu fonduri europene, are o valoare de peste 16 milioane de lei, din care 6,7 milioane sunt asigurați de bugetul Uniunii Europene, iar 10 milioane din bugetul Consiliului Judeţean.

Tot astăzi au fost finalizate lucrările la proiectul prin care oferă autonomie SJB, în cazul unei avarii majore a sistemului de aprovizionare cu apă a municipiului Bacău, prin realizarea unei surse alternative. Investiția a fost bugetată din fonduri proprii și cuprinde două puțuri forate la mare adâncime, o stație de epurare, o stație de tratare a apei dar și conexiunea cu sistemul de canalizare.