Blue Air a intrat într-un fel de insolvență. Bilete anulate în valoare de 20 de milioane de euro

Compania aeriană Blue Air a intrat într-o formă asemănătoare insolvenței numită concordat preventiv. Decizia Tribunalului a fost pronunțată ieri, 6 iulie 2020, scrie capital.ro

Blue Air se confruntă cu grave probleme financiare din cauza pandemiei și așteaptă ajutorul de stat solicitat Guvernului.

Avocatul Marian Mihail a explicat decizia instanței: ”E ca o pre-insolvență, să mai amâni din datorii în mod voluntar, printr-o înțelegere cu creditorii. Cel mai probabil, ei doresc să mai împingă rambursările pentru pasageri ca să se concentreze pe repornirea activității, salarii, leasinguri pentru avioane etc”. (LIBERTATEA.RO)

Oana Petrescu, Director general Blue Air: ”biletele anulate sunt in valoare de 20 de milioane de euro, nu avem de unde să îi rambursăm”.

Potrivit adevarul.ro, împrumutul de la Guvernul României aprobat de Comisia Europeană pentru a fi acordat Blue Air, în valoare de peste 65 de milioane de euro, încă nu a ajuns în conturile companiei aeriene.   De asemenea, veniturile companiei au scăzut dramatic deoarece de la mijlocul lunii martie până în 1 iulie Blue Air a operat doar câteva zeci de zboruri charter.