Lucian Stanciu Viziteu: “Necula vrea să dărâme Stadionul Municipal, eu îl refac!”

Candidatul USR la Primăria Bacău, Lucian Stanciu Viziteu vorbește despre un “Municipal” refăcut. El critică într-o postare pe Facebook indiferența actualului primar și promite că va reface “emblema” municipiului Bacău.

“Aproape incredibil cum încă primarul a lăsat în ruină arena pe care au copilărit mulți băcăuani și în care și-au creat amintiri frumoase alături de părinți și prieteni, la meciurile echipei de fotbal din prima ligă, a doua ligă sau Cupa României.

Băcăuanii au văzut pe această arenă meciuri de cupe europene, dar și naționala României, în mandatele lui Victor Pițurcă și Gheorghe Hagi. Pe Stadionul Municipal au antrenat nume mari ale fotbalului românesc, precum Constantin Teașcă, Florin Halagian, Mircea Rednic, Ilie Dumitrescu, Țiți Dumitriu, iar lista ar putea continua. Aici s-au pregătit atleții băcăuani care ne-au reprezentat cu cinste la olimpiade și au jucat zeci de generații de fotbaliști. Stadionul a devenit simbolul comunității băcăuane, simbol pe care vremelnicul edil vrea să-l dărâme sub șenilele buldozerelor. Asta deși există deja un proiect de reabilitare, realizat de cunoscutul arhitect Constantin Amâie, iar arena se află pe lista scurtă a Companiei Naționale de Investiții.

Poate părea inexplicabilă încăpățânarea cu care Necula refuză fonduri guvernamentale, după ce a bâlbâit-o vreme de patru ani de zile, ba că reface stadionul, ba că îl dărâmă, ba că a vorbit cu frații Pavăl pentru a construi aceștia o arenă nouă, în altă locație. În fapt, după cum s-au jucat pesediștii și Necula de-a stadionul, devine tot mai clar că la mijloc sunt doar interese imobiliare.

Locul stadionului este acolo unde se află și acum, reabilitarea se poate realiza! O voi face fără rezerve! Vă voi prezenta, pe larg, toată luna iulie, proiectul meu pentru arena băcăuanilor!”

Lasă un răspuns