La Spitalul TBC, mortul se îngroapă cu firma aleasă de ei?

S-a mai scris despre firmele de casă ce preiau decedaţii din spitalele băcăuane, în speţă despre Spitalul Judeţean Bacău, acolo unde exista şi un număr de telefon ce ”indica” firma respectivă. Au ajuns informaţiile astea şi aberaţia fenomenului pe la televiziunile naţionale. Degeaba. Şmecherii profesează în continuare unde vor, cum vor. S-a făcut linişte.

Astăzi am vorbit cu ruda unui bolnav ce a decedat la Spitalul TBC din Bacău, acolo unde am şi un ”prieten” bun. Acesta îmi povestea cum a decedat ruda lui în spitalul menţionat şi cum s-a mobilizat el să pregătească înmormântarea. A căutat o firmă ce se ocupă de înhumări, a discutat detaliile, a pus la punct totul şi a venit să preia mortul. Dar, surpriză. Mortul dispăruse din spital. După câteva întrebări adresate celor de acolo, a aflat că mortul a fost preluat de firma care ”lucreaza” cu Spitalul TBC. Preluat, înhumat, dus la capelă… Omul a încremenit. Toate acestea fără vreo semnătură a vreunui aparţinător.

Spitalul TBC s-a ocupat ”omeneşte” de mort şi la predat firmei de pompe funebre ce pare a fi partener şi nu ştim dacă e una şi aceeaşi cu cea folosită de Spitalul Judeţean, dar nu m-aş mira.

Să zicem că n-ar fi fost ceva rău dar asta până ruda mortului a aflat ce sume trebuie să plătească acelei firme. Sume ce erau duble faţă de cele practicate de firma la care omul apelase în particular.

Nu ştiu dacă trebuie să înţelegem că mortul nu ne mai aparţine după ce îşi dă sufletul în spital ci doar sumele pe care trebuie să le plătim firmei de casă. Ne poate lămuri careva dacă a trecut prin acelaşi lucru pe la TBC?

Întâmplarea a avut loc săptămâna trecută şi băcăuanul cu care am discutat a rămas şocat de acest lucru. Există un preot ce slujeşte pe acolo şi pe care l-am întrebat dacă ştie despre ”fenomen”. Nu mi-a răspuns dar încă aştept şi voi reveni cu detalii.