Ziua mașinii de cusut

,,Data de 13 iunie are o semnificație specială, mai ales pentru persoanele care se ocupă de croitorie. Astăzi este Ziua mașinii de cusut, o invenție care a schimbat cu totul modul în care erau create hainele. Aceasta a fost creată în timpul primei revoluții industriale, în Anglia, de către Thomas Saint în anul 1790 pentru a crește eficiența și productivitatea muncii din domeniul croitoriei, dar și pentru a reduce din numărul muncitorilor.

Apariția mașinii de cusut a avut un impact major asupra lumii noastre, fabricile de textile înmulțindu-se foarte mult într-un timp relativ scurt. Datorită cererii foarte mari de materie primă, a explodat și industria bumbacului, acesta fiind plantat acolo unde nu s-a mai întâmplat acest lucru niciodată.

Astăzi putem observa că metodele de a crea haine s-au dezvoltat foarte mult, însă mașina de cusut a rămas un element de bază, desigur și ea cu îmbunătățirile tehnologice aferente.

Până acum câțiva ani, mașinile de cusut erau un lucru comun în fiecare casă, însă la momentul actual acest trend a dispărut.

Dacă încă mai dețineți un astfel de dispozitiv în casă, astăzi este ziua în care puteți fi propriul vostru creator de modă. Ați putea opta să vă strâmtați, scurtați sau lărgi anumite haine sau chiar să dați viață voi unei noi vestimentații, dacă nu pentru voi, măcar pentru jucăriile copiilor voștri, dacă este cazul.

Poate că o mașină de cusut pare a fi un lucru banal acum, însă atunci când a apărut a fost ceva extraordinar. Oricum ar fi, și acum se pot face lucruri minunate doar cu niște ață și niște material, croitoria fiind practic un fel de artă.

Chiar și lucrurile mărunte pot schimba istoria și modul de viață al oamenilor, iar mașina de cusut cu siguranță face parte din această categorie ceea ce denotă până la urmă importanța ei.”