Accidente rutiere în Bacău

La data de 12 iunie a.c, în jurul orei 08.00, poliţiştii au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa.

Din primele verificări s-a stabilit că un bărbat de 47 ani, din oraşul Comăneşti, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Tecuciului din Bacău, a surprins şi accidentat mortal un biciclist de 83 ani, din Bacău, care, în timp ce se deplasa pe aceeaşi stradă şi direcţie, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

La aceeaşi dată, în jurul orei 14.30, poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier, cu victimă, în Bacău.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi din primele verificări au stabilit că un bărbat de 48 ani, din comuna Letea Veche, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Viteazul din Bacău, în dreptul imobilului nr. 4, a efectuat manevra de mers înapoi, fără a se asigura temeinic, a surprins şi accidentat un băcăuan de 61 ani, care se afla angajat în treversare regulamentară pe marcajul pietonal.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la spital pentru îngrijiri.

Cei doi participanţi la evenimentul rutier au fost testaţi cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi li-i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.