Straturi noi de asfalt pe drumul județean Dărmănești- Sălătruc

A început turnarea primelor straturi de asfalt pe drumul județean Dărmănești- Sălătruc – limita județului Harghita

Tronsonul de drum pe care se lucrează, de la limita județului Harghita – Valea Uzului – Dărmănești – DN 12A, este în lungime de 6,30 de kilometri, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău: ”Este un proiect așteptat de cetățenii județului Bacău, pe lângă cei din orașul Dărmănești, fiind o zonă pitorească cu o faună deosebită. Cu ajutorul eforturilor consilierilor locali și a parlamentarilor PSD, s-a obținut finanțarea pentru asfaltarea acestei porțiuni de drum.
Zona Valea Uzului poate fi astfel valorificată din punct de vedere turistic, având în vedere că în ultima vreme au fost deschise tot mai multe pensiuni și tot mai mulți turiști sunt interesați să viziteze peisajele naturale unice pe care le oferă”, a subliniat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu care s-a deplasat astăzi la șantierul lucrărilor.

La rândul său, senatorul Miron Smarandache, aflat alături de președintele Brașoveanu și de consilierul local Costel Balaș în vizita pe teren a apreciat necesitatea și utilitatea investiției: ”Mă bucur că fac parte din echipa care a contribuit la demararea acestui proiect, vital aș sublinia, pentru economia întregii zone. Este o poartă deschisă pentru investitori, o bună infrastructură rutieră fiind un avantaj pentru comunitate”.

”Este mai mult decât binevenită amenajarea acestui drum; se ușurează mult traseul celor care fac naveta dar și accesul copiilor la școli care nu vor mai fi nevoiți să parcurgă kilometri întregi pe drumuri desfundate. Totodată se pune în valoare și Valea Uzului,o zonă importantă pentru economia locală”, a precizat și consilierul local Balaș Costel.