Arc peste timp – 100 de ani de existenţă ai Bazei 95 Aeriene ,,Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu”

În contextul aniversării Centenarului Aviaţiunii din Moldova, vă împărtăşim fragmente din experienţele şi impresiile celor care, în decursul unui secol de existenţă, au participat la scrierea istoriei Bazei 95 Aeriene ,,Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu”, o istorie cu pagini de glorie, curaj şi sacrificii.

Decolăm de pe aerodromul generaţiei de ieri într-un survol deasupra generaţiei actuale pentru a preda ştafeta generaţiei de mâine.

Omagiem realizările înaintaşilor noştri demonstrând şi conştientizând că moştenirea pe care ne-au lăsat-o nu e doar un cadou, ci o datorie şi, în consecinţă, o onorăm aşa cum se cuvine.

Pe parcursul celor 100 de ani în slujba aripilor româneşti, le alocăm incursiunea în timp unor reprezentanţi ai celor care şi-au pus amprenta pe veşnica chemare a eternului nemărginit şi au căutat, toată viaţa lor, esenţa zborului.

Deschizător de drumuri al continuatorilor tradiţiilor militar-istorice este generalul de flotilă aeriană (rtr.) Mircea-Vladimir Buzdugan, fost comandant în perioada 1981-1992, când Baza 95 Aeriană purta denumirea de Centrul de Instrucţie al Aviaţiei.