IT

Filelist.ro, cel mai popular site de torrents din România, a fost închis și nu chiar

Filelist.ro, cel mai popular site de tip torrent din România, a fost închis pe 29 aprilie. Platforma filelist.ro funcționa de ani buni, ajungând chiar să fie preferată de utilizatori din afara României.

Site-ul filelist.ro afișează acum la accesare un mesaj din partea Ministerului Public:

”Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art.249 din Codul de procedură penală.

Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale.”

Problemele de legalitate ale filelist.ro nu sunt o noutate, în ciuda practicii extrem de vechi, în care cei care pun la dispoziție platforma, în acest caz filelist.ro, încearcă să se absolve de vină spunând că nu sunt responsabili de conținutul partajat.

Evident, pe filelist.ro puteam vorbi despre piraterie în adevăratul sens al cuvântului. Platforma filelist.ro avea numeroase secțiuni dedicate, de la jocuri video, filme și seriale, până la software și ebooks.

Utilizatorii filelist.ro au fost avertizați din timp în privința problemelor și de faptul că site-ul va migra pe un alt domeniu, filelist.io. Potrivit mesajelor celor care administrează filelist.ro, noul site, filelist.io, e funcțional de pe 1 mai.

Intervenția autorităților a grăbit mutarea, filelist.ro fiind deja indisponibil la mai mulți provideri de internet, în timp ce filelist.io poate fi accesat.