Comunicat de presa

Prefectul județului în vizită la ISU Moinești

Prefectul Liviu Miroșeanu a vizitat sediul Detașamentului de Pompieri Moinești unde a fost informat în legătură cu dotările acestei subunități.

„Detașamentului de Pompieri Moinești are raionul de intervenții în partea de vest a județului Bacău și se află în plin proces de înzestrare prin care ne dorim să înlocuim cele două autospeciale cu o vechime de peste 7 ani. În acest sens, așteptăm ca, în viitorul apropiat, să primim o autospecială nouă. De asemenea, l-am informat pe domnul Prefect că am găsit soluții și în ceea ce privește rotirea personalului și alocarea judicioasă a forțelor și mijloacelor, astfel încât să facem provocărilor cu care ne-am confruntat în perioada stării de urgență. În acest context, am beneficiat și de ajutorul autorităților locale din municipiul Moinești care ne-au pus la dispoziție un spațiu în care am detașat o parte din colegii noștri, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire. Evident, am dispus și măsura suplimentării timpului de lucru pentru suplinirea necesarului de forțe și mijloace”, a declarat domnul colonel Ovidiu Cărășel, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Maior Constantin Ene” al județului Bacău.

„Am văzut dotările pe care le au colegii noștri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Deși acestea sunt satisfăcătoare în acest moment, ca peste tot, există loc de îmbunătățiri. De asemenea, am putut să constat gradul de pregătire și de dedicare din cadrul acestei arme a Ministerului Afacerilor Interne, ceea ce mi-a întărit încă o dată convingerea că, atunci când situația o va cere, putem să contăm în totalitate pe profesionalismul și experiența colegilor noștri aflați sub comanda domnului colonel Ovidiu Cărășel!”, a ținut, să adauge, la rândul său, prefectul Liviu Miroșeanu.