Pareri

A. Gavriliu: „Grindină în sport. Municipalul în moarte clinică. Letea, KO!

Și chiar ar trebui să ne gândim la ce au avut în cap ăștia cu Spitalul modular pe Letea. Tam-tam-ul cu minunăția vine la 3 luni de la primul caz de COVID-19 în România și în momentul în care Guvernul anunță faptul că suntem pe o pantă descrescătoare a cazurilor noi de infectări. Logica?

Orașul a revenit la traficul infernal de acum 3 luni, despre coronavirus tot mai puține lucruri și autoritățile investesc în spitale modulare pe terenuri de sport practicabile. Adrian Gavriliu, președintele CSM Bacău a scris astăzi pe Facebook despre asta și chiar sunt de acord cu el.

De ce nu pe Municipal? De ce nu cheltuim banii pentru bună funcționare a învățământului în online care e aproape inexistent? În Europa se redeschid stadioanele și sportul revine timid la normalitate, la noi, ocupăm singura baza sportivă în aer liber. Pe Municipal îi încurcau ciulinii sau pădurea crescută în tribune?

Înainte de toate, poate explica cineva, pentru ce și pentru cine acest spital modular? Cine a trăit în jurul sportului, așa cum a făcut Adrian, nu poate fi decât dezamăgit de preocupările non-sens ale liberalilor. Pe bună dreptate:

„Nu este vreo știre că sportul, pentru anumiți oameni politici, nu este important. Este, dar doar atunci când aduce un capital de imagine. Când un politician se poate poza sau oferi o cupă unui mare sportiv, care a ajuns la rezultate notabile, numai el știind cum.

După ce liberalii au lăsat in paragină Stadionul Municipal, acum, tot liberalii, prin reprezentanții guvernului, fac spital militar chiar pe stadionul Letea.
Acolo unde se antrenau sute de copii. Sute.
Din diferite sporturi: lupte, haltere, atletism, tir cu arcul și bineînțeles fotbal. Iau in calcul că pot greși. Că e mai important un spital militar pe terenul de fotbal decât să lăsam baza sportivă copiilor.
Fac mea culpa dacă scriu inepții. Dar, nu pot să nu vibrez alături de domeniul acesta, eu fiind in lumea sportului de 34 de ani.

Desigur, nu e de joacă cu pandemia COVID-19, dar eu cred că există viață și după COVID.
Cine va răspunde de pierderea a generații de copii? Nimeni! O să ne ascundem după perdeaua pandemiei. Știu cei care au luat această decizie câți ani durează să descoperi talente și să le crești?
De ce nu a luat prefectul, reprezentantul guvernului, decizia de a face spital militar pe Stadionul Municipal, lăsat și așa in paragină ?

Nu se puteau, oare, asigura utilitățile necesare pt a pune acele containere pe terenul de fotbal aflat exact lângă Spitalul Municipal !? Intreb și eu ca un diletant. Intenția mea nu este să atac pe nimeni și nici să denigrez pe cineva. Și, știu și că politicienii gândesc/calculează in voturi.
Probabil voturile din sport nu-i interesează.

Sunt acuzator dacă zic că cele mai puternice cluburi sportive din Bacău au fost evacuate și lăsate fără sedii?
Dar, soluții decente nu li s-au oferit in loc. Sunt acuzator dacă zic că vor suferi sute de copii pt că Baza Letea este compromisă pentru ani buni?

Sunt acuzator dacă zic că restricțiile impuse de guvern sunt pt animale, nu pt oameni!?
Și, că de la actualul ministru al Sportului eu nu voi rămâne in cap decât cu amintirea că a apărut in chiloți la o emisiune on line… Sunt ireverențios dacă zic că am colegi in toată lumea care au inceput antrenamentele in inot, doar că pe noi guvernul nu ne lasă să intrăm in apă !? Și avem un Bazin de Inot care zace gol și stăm și ne uităm cum generații de copii se irosesc.

Sunt acuzator când zic că politicienii vin și pleacă, dar responsabilitatea lor este enormă și poate lăsa urme drastice in caz de decizii eronate !? Poate greșesc. Sunt mari șanse să greșesc. Dar, am văzut mândria cu care se pozau politicienii la marea realizare de pe Baza Sportivă Letea, a spitalului militar și pe mine unu’ m-a durut.

Doar că…n-am auzit un singur cuvânțel de părere de rău despre copiii care nu vor mai putea să se antreneze acolo ani buni.
O sigură frază, sinceră, care să descrie durerea distrugerii unei baze sportive și a eventualei situații impuse.

Ca să am senzația că sunt ascultat, vin cu propunerea să tăiem brutal tot ce ține de sport, dar să nu venim cu soluții in loc.”