Nu deranjați biserica! Mesajul părintelui Calistrat.

Am citit astăzi despre un ” deranj” anume, unul care n-ar trebui să existe la biserică. Cică, Părintele Calistrat ne vorbește despre credință, despre rânduielile bisericii și pune accentul pe un aspect cel puțin interesant.

El ne ” îndeamnă” la un moment dat spre alte lucruri dacă nu’ ‘înțelegem” biserica și ne roada sa n-o deranjam. Pe ea, pe biserica. Nenicule, Biserica nu poate fi deranjată ci doar vizitată , accesată de enoriașul care dorește să se roage în tihnă. De fapt, la ce se referă părintele ăsta, coleg cu homosexualul violator din Huși? Cine e biserica de ne roagă să n-o deranjăm? Biserica e formată din popii care fac Invieri de doua ori pe an, popii care îți iau toți banii din buzunare când se întâmplă să ai un deces în familie și face apel la administrațiile locale pentru fonduri necesare la bisericile tot mai arătoase și mai pompoase? Cine e biserica asta ” deranjată” de cei care n-o înțeleg?

Nu cumva îndemnul părintelui trebuia să fie chiar opusul celor declarate? Adică tocmai cei care nu înțeleg, să vină în biserică? Societatea comerciala BOR ar trebui să ia masuri dure cu dezorientații care fac astfel de declarații, altfel se îndepărtează tot mai mult de cei tineri, care oricum nu prea ” înteleg” biserica.

Nu știu dacă părintele Calistrat se poate gândi că și pentru mine, e tot deranj când se ” unge” cu bani din bugetul local sau cel national, că e tot deranj când rudele au fost anunțate că nu le îngroapă mortul până nu plătesc o sumă de bani…’ ‘deranjabil’ ‘ de mare. Bă Calistrat, tot deranj e când îmi pui rudele să cumpere cărți, lumânări și icoane la prețuri uriașe, neapărat din biserica ta, pentru ca păcatele să le poată fi iertate, asa cum le explici la spovedanie.

A îndruma omul sa ocolească biserica și să n-o deranjeze e ceea ce popii n-ar trebui sa facă, e lucrul care atestă tot mai mult ca industria BOR trebuie sa funcționeze în baza mulțimii needucate ce vine cu smerenie și cu banii la ei, fără să deranjeze…

Și e păcat…

Apropo, nu ratați Învierea lui Teodosie Șmenaru din Constanța, astă seară de la miezul nopții! Că cică lumina de la Învierea trecută , era de la brichetă .