Comunicat de presa

Cosmin Necula vrea să sprijine financiar familiile ce au nevoie de bone pentru preșcolari!

„Vinerea aceasta voi propune Consiliului Local un proiect prin care vom acorda sprijin financiar pentru familiile care doresc să angajeze bone pentru copiii de vârstă preşcolară.

Sprijinul financiar se va acorda lunar, familiilor ale căror venituri lunare sunt de până la 3.500 de lei pe membru de familie, după cum urmează:
☑ până la 2.100 lei – ajutor de 710 lei;
☑ de la 2.101 lei până la 2.500 lei – ajutor de 550 lei;
☑ de la 2.501 lei până la 3.000 lei – ajutor de 390 lei;
☑ de la 3.001 lei până la 3.500 lei – ajutor de 250 lei.

Ajutorul se va acorda pentru copiii care nu sunt înscriși la o creșă sau grădiniță publică ori privată, care nu au refuzat un loc obținut sau nu au fost retrași de la o creșă/grădiniță.

Prin acest proiect venim în sprijinul părinţilor care încă nu au obținut un loc la creșă dar continuăm și demersurile pentru deschiderea unor noi grupe de creșă, astfel încât să putem soluționa cât mai multe cereri.
În ultimii ani am reușit să înființăm 140 de locuri noi pentru copii în creșele băcăuane. Încă nu este suficient, dar suntem pe drumul cel bun.

Totodată, este important să știți că avem în derulare și patru proiecte cu fonduri europene, în valoare de 2 milioane de euro, pentru creșele băcăuane.

Cu ajutorul banilor europeni vom moderniza și reabilita Creşa nr. 3 și Creşa nr. 9, vom amenaja spații speciale pentru îngrijirea sugarilor cu vârste cuprinse între 6 luni și un an și vom oferi cursuri de specializare educatorilor dar și părinților.” a scris Cosmin Necula pe Facebook.