Comunicat de presa

600 de autoturisme verificate în weekend.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au desfăşurat activităţi, în acest weekend, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă a cetăţenilor, pe raza întregului judeţ.

Poliţiştii băcăuani, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor prin prevenirea, descoperirea şi combaterea infracţionalităţii, a respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice, precum şi a altor fapte antisociale care pot afecta siguranţa cetăţenilor. Astfel, echipajele au legitimat 612 persoane şi au verificat peste 600 de autovehicule. Totodată, poliţiştii au acţionat în scopul protejării intereselor consumatorilor și verificării fiscalizării veniturilor realizate de operatorii economici prin vânzarea mărfurilor de strictă necesitate fiind verificate 59 de societăţi comerciale şi 24 de producători.

Poliţiştii au aplicat 184 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 84.410 lei, din care 91 pentru abateri de la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 28 de permise de conducere și s-au retras 11 certificate de înmatriculare.

Exemple: Polițiștii din Săuceşti au depistat în trafic, un bărbat, de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului. Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Polițiștii rutieri din Bacău au depistat în trafic, un bărbat de 35 de ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism având asupra sa un permis de conducere emis de autorităţile americane. Din verificări s-a stabilit că permisul de conducere nu este internaţional. Bărbatul este cercetat în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Un tânăr de 22 de ani, din Comăneşti a fost oprit în trafic de poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bacău. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că autoturismul are montate plăcuţe cu numerele de înmatriculare ale altui autovehicul. Totodată, autoturismul figurează sustras din Marea Britanie, din luna decembrie 2019, fapt pentru care cercetările sunt continuate de poliţiştii de investigaţii criminale. Pe numele conducătorului auto s-a întocmit dosar penal, pentru conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.